Comunicat de la CUP i SI de la Garriga sobre el fals discurs de col·laboració i diàleg del govern municipal

0
Berga 02

Divendres passat es produïa la detenció de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, motivada per la seva ferma voluntat de fer complir els acords presos pel Ple de l’ajuntament berguedà que, al seu torn, no fan més que reflectir la voluntat de la ciutadania d’aquesta ciutat.

Arran dels fets es van produir diferents convocatòries de suport arreu de Catalunya, una de les quals a la Garriga, convocades tant per la CUP (força a la que pertany Venturós), com per entitats municipalistes del país.

Des de l’assemblea de la CUP de la Garriga i de Solidaritat per la Independència es va demanar al govern que, atès que l’excusa per a la persecució judicial de l’alcaldessa de Berga ha estat una estelada penjada al balcó del seu ajuntament, es pengés també una estelada del balcó del nostre Ajuntament. Una demanda que, cal recordar-ho, ha estat insistentment plantejada des de les nostres forces polítiques. Ho vam demanar des del primer Ple de la legislatura fins a pocs dies abans d’aquesta concentració: CUP i SI sempre ho hem demanat en solitari, i sempre hem rebut o bé directament la negativa de les altres forces (independentistes) del govern, o bé un silenci olímpic.

Encara més, hores abans de la concentració de divendres vam demanar, una altra vegada i explícitament, que es pengés l’estelada al balcó i vam tornar a obtenir una negativa per resposta, verbalitzada per diferents membres del grup convergent/PDECat, que entre escarnint i menystenint la proposta i amb un to paternalista marca de la casa, s’hi van tornar a negar.

Per a sorpresa d’aquests dos grups que signen, no només es va acabar penjant l’estelada al balcó, sinó que se’n va acabar fent un acte publicitari governamental en el qual no es va convidar a participar els dos grups que precisament han mantingut reiteradament la demanda de penjar la nostra bandera independentista a l’Ajuntament. I pitjor, amb comentaris capciosos cap a les nostres forces polítiques.

No, no ens interessa sortir a la foto. No, no ens fa res no ser nosaltres qui penja l’estelada, si l’estelada hi és. No, aquest tema no és un element cabdal de la quotidianitat garriguenca. Però sí que comencem a estar-ne fins al capdamunt: de la distància entre el discurs oficial de col·laboració (sobretot en el tema nacional) i la realitat; del tracte condescendent i de la falsa etiqueta de diàleg del govern, una etiqueta estiregassada que cada vegada resulta més difícil de sostenir.

Grup Municipal de la CUP i Grup Municipal de Solidaritat per la Independència

CUP i_SI_la_Garriga_01

Article anteriorSetmana amb pocs núvols i ambient fred de nit i fresc de dia
Article següentL’Olímpic assalta el camp de l’Avinyó
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.