L’hivern arriba abans d’hora

0
165

Fa dies que els mitjans de comunicació informen de l’arribada del fred a casa nostra, i és que en qüestió de pocs dies els mapes han anat confirmant un canvi brusc de temps previst a Catalunya per aquest primer cap de setmana de novembre.

L’anticicló que ens ha acompanyat durant força dies aquest final d’octubre i inicis de novembre té les hores comptades, i avui divendres s’ha iniciat el canvi de temps.

Un anticicló que s’ha anat debilitant i que donarà pas a un cap de setmana més inestable, amb un temps que es farà més canviant i en el que la notícia serà, sens dubte, la baixada de les temperatures, que ens portarà de cap al fred d’hivern en qüestió de 48h. Passarem, doncs, de la tardor càlida a migdia a l’hivern amb totes les lletres durant les 24h del dia.

Dissabte el fred anirà entrant en alçada i les precipitacions cauran de forma continuada al Pirineu, on s’espera que la cota de neu vagi baixant dels 2.000 m. inicials als 1.200-1.400 m. al final del dia. 
A la resta del país, les precipitacions hi arribarien entre la tarda i el vespre, i fins la matinada i matí de diumenge. 
No s’esperen quantitats importants, només en sectors del Pirineu la pluja podria acumular més de 20 o 30 mm.

De cara a la jornada del diumenge, la bossa d’aire fred ja se situarà clarament damunt de Catalunya i, per tant, l’aire fred anirà arribant també a cotes mitges i baixes, per acabar de tocar fons entre dimarts i dimecres.

Així doncs, ja ho veieu, el novembre arriba amb força i té ganes de portar-nos el fred hivernal abans d’hora. En aquest sentit, es preveu que el descens del mercuri sigui de 8 a 12°C, en general, respecte les temperatures que hem tingut aquests últims dies. Al Pirineu i a altres zones de muntanya el descens podria ser de fins a 15°C.

Tot plegat, farà que tinguem valors clarament inferiors al que tocaria per l’època, anomalia sobre la vertical de Barcelona de 4°C de mitjana aproximadament.

A mode d’exemple, aquesta és l’evolució de la temperatura prevista per a la Garriga:

Divendres 4: 9/21°C
Dissabte 5: 11/18°C
Diumenge 6: 8/14°C
Dilluns 7: 5/12°C
Dimarts 8: 3/11°C 
Dimecres 9: 0/12°C
Dijous 10: 2/15°C
Divendres 11: 4/16°C.

Seguirem la situació i informarem properament.

Aquest cap de setmana, definitivament, feu el canvi d’armari. A partir de diumenge, adéu als migdies de camisa. Els abrics, els guants i les bufandes estaran a l’ordre del dia durant els propers dies.

Bon cap de setmana, salut i méteo! 

Martí Oliveras Aumedes (@GarrigaMeteo)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.