L’hivern arriba abans d’hora

0
thumb Marti Oliveras 02

Fa dies que els mitjans de comunicació informen de l’arribada del fred a casa nostra, i és que en qüestió de pocs dies els mapes han anat confirmant un canvi brusc de temps previst a Catalunya per aquest primer cap de setmana de novembre.

L’anticicló que ens ha acompanyat durant força dies aquest final d’octubre i inicis de novembre té les hores comptades, i avui divendres s’ha iniciat el canvi de temps.

Un anticicló que s’ha anat debilitant i que donarà pas a un cap de setmana més inestable, amb un temps que es farà més canviant i en el que la notícia serà, sens dubte, la baixada de les temperatures, que ens portarà de cap al fred d’hivern en qüestió de 48h. Passarem, doncs, de la tardor càlida a migdia a l’hivern amb totes les lletres durant les 24h del dia.

Dissabte el fred anirà entrant en alçada i les precipitacions cauran de forma continuada al Pirineu, on s’espera que la cota de neu vagi baixant dels 2.000 m. inicials als 1.200-1.400 m. al final del dia. 
A la resta del país, les precipitacions hi arribarien entre la tarda i el vespre, i fins la matinada i matí de diumenge. 
No s’esperen quantitats importants, només en sectors del Pirineu la pluja podria acumular més de 20 o 30 mm.

De cara a la jornada del diumenge, la bossa d’aire fred ja se situarà clarament damunt de Catalunya i, per tant, l’aire fred anirà arribant també a cotes mitges i baixes, per acabar de tocar fons entre dimarts i dimecres.

Així doncs, ja ho veieu, el novembre arriba amb força i té ganes de portar-nos el fred hivernal abans d’hora. En aquest sentit, es preveu que el descens del mercuri sigui de 8 a 12°C, en general, respecte les temperatures que hem tingut aquests últims dies. Al Pirineu i a altres zones de muntanya el descens podria ser de fins a 15°C.

Tot plegat, farà que tinguem valors clarament inferiors al que tocaria per l’època, anomalia sobre la vertical de Barcelona de 4°C de mitjana aproximadament.

A mode d’exemple, aquesta és l’evolució de la temperatura prevista per a la Garriga:

Divendres 4: 9/21°C
Dissabte 5: 11/18°C
Diumenge 6: 8/14°C
Dilluns 7: 5/12°C
Dimarts 8: 3/11°C 
Dimecres 9: 0/12°C
Dijous 10: 2/15°C
Divendres 11: 4/16°C.

Seguirem la situació i informarem properament.

Aquest cap de setmana, definitivament, feu el canvi d’armari. A partir de diumenge, adéu als migdies de camisa. Els abrics, els guants i les bufandes estaran a l’ordre del dia durant els propers dies.

Bon cap de setmana, salut i méteo! 

Martí Oliveras Aumedes (@GarrigaMeteo)

Article anteriorEl parc de bombers voluntaris de la Garriga, més a prop
Article següentNatza Farré enceta el cicle d’actes de la CUP contra la violència masclista
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.