La No independència… és dependència (129)

0
Per la_Dignitat_Logo

És digne deixar-se “coure a foc lent” per l’estat espanyol? Publicat a La Vanguardia: “L’estratègia del desgast contra el sobiranisme”. Les institucions de l’estat han engegat una resposta combinada en diversos plànols contra el procés independentista. És l’estratègia del desgast. En el seu desplegament, el que es busca no és fer front al sobiranisme amb mesures políticament dures i complexes, sinó que es tracta del gota a gota i els cops tous però persistents, a la recerca del desistiment de l’adversari. Cada suposada contravenció ha de tenir la seva resposta, però sense flamarades, recorrent més aviat a la cocció a foc lent?

Està aplicant el missatge d’Olivier Clerc en la seva famosa obra “La granota que no sabia que estava bullida”? Recordem: Una cassola plena d’aigua freda. A l’interior, una granota està nedant. S’encén el foc i s’escalfa l’aigua lentament. La granota no adverteix cap perill i segueix nedant fins i tot amb certa sensació agradable, de seguretat, quan la temperatura és tèbia. Aquesta va pujant. La granota ho nota però creu que no augmentarà però es va afeblint. Quan es fa inaguantable i voldria fugir, no té força. Mor bullida.

Des de quan està “coent” l’estat espanyol a Catalunya i la seva gent? No es podria dir que des de l’any 1714? Aquí està la història i molts documents que ho demostren. Des de la transició? Aquí està la història recent i l’incompliment sistemàtic del primer estatut amb transferències encara pendents, l’incompliment de les inversions, l’espoli fiscal que, acumulat, supera els 250.000 milions d’euros… Què suggereix l’actuació dels partits polítics espanyols dominants? Afegeixen aigua freda o calenta quan defensen “els seus” votants per Espanya “a càrrec” dels habitants de Catalunya? Algú es va preocupar de treure Catalunya de la cassola? No. Què va succeir amb el nou estatut que intentava una integració més justa de Catalunya a l’estat espanyol? Es va ignorar i va vulnerar el més elemental de la democràcia per un Constitucional que ni tan sols estava constitucionalment constituït. I després…? Algunes mesures, decisions, de l’estat espanyol, dels partits polítics espanyols i les seves sucursals a Catalunya a favor dels catalans que s’estaven “coent”? Al contrari. Només mesures judicials que afegeixen més temperatura. Més incompliment, més espoli que va obligar i obliga a retallades. I, el que és pitjor! Priven a tots els habitants de Catalunya de valors irrenunciables.

En quina mesura són conscients els votants a Catalunya del que fa amb ells l’estat espanyol? No va contra el sobiranisme ni contra els seus líders que s’arrisquen políticament, sinó que actua contra tots els habitants de Catalunya, fins i tot els seus propis votants i contra els seus valors irrenunciables. És digne quedar-se immòbil davant la progressiva pèrdua del Benestar que es mereix pel que es genera? Ho és renunciar a una justícia social avançada? És digne adormir-se en l’aigua tèbia i no reaccionar per gaudir d’una autèntica democràcia? És digne renunciar a ser lliures, admetre ser sotmesos, explotats…? Què suggereixen els fets objectius?

Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA, què és el més coherent i lògic? Saltar de l’aigua calenta i ser lliures, independents, o deixar-se coure a foc lent i…?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook / Mail

Article anteriorXerrada sobre la violència policial, a La Torre del Fanal
Article següentCatalunya i el municipalisme es rebel·len contra la injustícia del servei ferroviari
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.