Setmana de núvols i clarianes amb poca sensació de tardor

0
thumb Marti Oliveras 02

La setmana ha començat amb un temps força estable en conjunt després dels ruixats que vam tenir entre divendres i dissabte, que al nostre poble van deixar fins a 18 mm.

Una pluja molt ben caiguda, sense fer mal i més que aprofitable pels boscos i els conreus que estan agraint aquest octubre tan generós quant a precipitacions, doncs fins a dia d’avui portem ja prop de 100 mm i la mitjana del mes a la Garriga se situa a l’entorn dels 80 mm.

D’altra banda, gràcies a les precipitacions i també a les temperatures mínimes ja una mica fredes, la tardor es deixa veure als entorns garriguencs i en especial al Montseny, amb el canvi de color dels arbres caducifolis.

Amb tot, la situació meteorològica per aquests propers dies vindrà marcada per la variabilitat. I és que les estones de sol s’alternaran amb moments de més núvols i fins i tot algun ruixat puntual, més probable cap a finals de setmana. 
No sembla, però, que aquesta setmana haguem de menester pas gaire el paraigua.

Pel què fa a les temperatures, la notícia d’aquest començament de setmana està essent la caloreta a migdia, i és que els termòmetres han tornat a tirar clarament cap amunt, marcant valors màxims de 20 a 25°C en general. 
Tot i així, en hores nocturnes no han canviat les coses a la nostra zona i les mínimes es mouen a l’entorn dels 10°C o 12°C. Jaqueta, per tant, imprescindible per sortir de casa a primera hora del dia.

Veurem com acaba aquest mes que haurà sigut molt positiu en clau pluviomètrica. 
Tan de bo la setmana que ve puguem anunciar una Castanyada i un Tots Sants fred, amb sensació de tardor, com toca per aquesta època. Només cal veure què diu la dita: “Per Tots Sants, capes i mocadors grans”.

Seguirem la situació i informarem properament.

Bona setmana, salut i méteo!

Martí Oliveras Aumedes (@GarrigaMeteo)

Article anteriorSi vols entrenar per La Mitja, ja pots fer-ne un tast
Article següentC’s la Garriga creu que el govern de Budó és immobilista i li falta sensibilitat amb les ordenances fiscals
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.