Avui us portem una recepta també molt senzilla, ràpida de preparar i complerta, doncs hem fet una combinació de verdures i peix en un sol plat que ens ajuda a resoldre d’una manera més fàcil un àpat ràpid: avui preparem un timbal de verdures amb calamarsets i maionesa de poma.
Ingredients (per a 4 persones)
– 1 carbassó gran.
– 2 patates grans.
– 2 pastanagues grans.
– 1 safata de xampinyons portobello.
– 16 calamarsets.
– 1 ou.
– 1 poma.
– Oli suau.
Elaboració
– Pelem la poma i la tallem a quarts. La fiquem al microones en un recipient tapat o amb film de plàstic. Quan estigui tova, la traiem i reservem.
– Preparem la maionesa posant en un bol alt la poma, un ou i una mica de sal i oli i procedim com quan fem una maionesa normal.
– Tallem totes les verdures en quadradets, si pot ser, de la mateixa mida.
– Posem a coure les patates en una cassola fins que estiguin toves. Colem i reservem.
– Ara fem el mateix amb la pastanaga. Quan estigui tova, la refresquem en aigua freda perquè fixi el color. Colem i reservem.
– Per últim, bullim el carbassó no més de 2 minuts i també refresquem perquè es fixi el color.
– Filetegem els xampinyons i els saltegem.
– En una paella, hi posem una mica d’oli i, quan estigui calent, hi saltegem els calamarsets que ja haurem netejat prèviament. Reservem.
– Muntem el plat posant una mica de maionesa a la base del plat.
– Agafem una anella o qualsevol motlle que tinguem, el col·loquem al centre del plat i hi anem posant capes de patata, pastanaga i carbassó, i acabem amb els xampinyons i els calamarsets.