La No independència… és dependència (128)

0
149

Té l’estat autoritat moral a Catalunya, o només legal? Publicat: “El Govern espanyol porta al TC les resolucions del Parlament favorables al referèndum. Abans, a instàncies del mateix, el Constitucional va anul·lar lleis democràticament aprovades pel Parlament català: impostos als bancs per a grans fortunes, lleis per protegir a ciutadans estafats per hipoteques o preferents, lleis de protecció per la pobresa energètica, impost sobre pisos buits, política d’igualtat entre homes i dones, el català llengua vehicular a l’escola, impost a centrals nuclears per a protecció ambiental, prohibició del fracking, taxa a operadores d’internet per dedicar-ho a cultura, prohibició de curses de braus”… Publicat: “Es demanen penes d’inhabilitació per Mas, Ortega, Rigau i Homs per organitzar una consulta democràtica sense valor jurídic ni vinculant i desobeir al Constitucional”. I Contra Forcadell “per permetre la democràcia parlamentària” Efectes?

 

Autoritat legal és la que exerceix qui es recolza en lleis, normes, o en la interpretació de les mateixes. És descendent. La que dóna el càrrec. Actua per límits, amenaces, sancions, càstigs. L’autoritat moral no s’imposa, es rep. És la que es concedeix a qui demostra capacitat, dignitat, mèrits, lideratge… És ascendent, perquè l’atorguen els col·laboradors, seguidors, el poble. No està en el lloc sinó en les persones i la seva gestió, aportació. Això pot qüestionar-se en matisos, però difícilment en essència.

“Problema català”. El 80% de la població vol votar. Massives, democràtiques i pacífiques manifestacions, 18 peticions de diàleg, llista de peticions. Tot rebutjat! Com actuen el PP, PSOE, C’s? Amb autoritat legal o moral? De quin costat es posa Podem a Catalunya? D’una llei que prohibeix o d’una societat que vol dignitat, llibertat, justícia social i benestar? Quin qualificatiu assignaria un analista neutral a l’autoritat exercida pel govern espanyol i els partits que ho recolzen davant un sistema que només reacciona per la via legal i que és incapaç d’una actuació política? Què ens demostra aquesta experiència política? Les dictadures o pseudodemocracies utilitzen la seva autoritat legal. Les veritables democràcies, l’autoritat moral. Les dictadures subordinen la societat a les seves lleis i a les seves interpretacions. Les veritables democràcies que generen autoritat moral adapten, subordinen, les lleis als justos desitjos de la societat. A què s’equipara l’estat espanyol davant el just desig de la població catalana?

El pretext és la Constitució i l’obligada obediència a la mateixa. Qui nomena i dirigeix el Constitucional i la Fiscalia? Qui i des de quins criteris s’interpreten lleis a Espanya? Què suggereix el molt publicat sobre això? Obeeix, respecta, el govern espanyol al TC? Publicat: “El Govern espanyol incompleix almenys 11 sentències del Constitucional. Tres ministres podrien ser denunciats”. Sancionarà el Constitucional el govern espanyol, el seu president, els ministres afectats?

Davant aquesta situació objectiva i evident, des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA, què ha de fer un veritable demòcrata? Autoritarisme legal, o un sistema basat en autèntica autoritat MORAL? Què és allò lògic, allò democràtic?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES, La Garriga, 17-10-2016

http://dignitat.catalunyalliure.cat / http://perladignitat.blog.cat/ / dignitat@hotmail.com

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.