La recepta que us portem avui és un autèntic clàssic de les postres de la nostra gastronomia tot i que a l’època dels romans ja s’elaboraven receptes molt semblants, ja que en aquells moments les gallines es domesticaven i s’havia de donar sortida als ous que ponien. Malgrat tots els segles que han passat, el flam se segueix consumint i té moltíssimes possibilitats. S’hi poden afegir diferents ingredients, aromatitzar amb el que més ens agradi i el seu resultat sempre serà deliciós.
Ingredients
– 2 ous.
– 1 poma.
– 350 ml de llet.
– 100 g de sucre.
– Aigua.
– Prunes seques sense os.
– Whisky.
– Nata muntada.
Elaboració
– Escalfar el forn a 180°C.
– Posar en un cassó 50 g de sucre i una mica d’aigua i moure fins que agafi consistència de caramel.
– Pelar la poma i tallar en trossos petits, col·locar en un bol i tapar amb film de plàstic. Introduir al microones durant uns minuts fins que estigui tova. Triturar i reservar.
– Escalfar la llet amb 50 g de sucre i una branca de canyella fins que arrenqui el bull i tapar.
– Posar les prunes en un cassó i un raig de whisky i escalfar fins que s’evapori tot l’alcohol. Reservar.
– Batre els ous i incorporar-hi la poma i la llet prèviament colada.
– Abocar una mica de caramel, la barreja de llet i ous en els motlles.
– Col·locar en una safata que pugui anar al forn i cobrir els motlles fins la meitat d’aigua amb cura.
– Ficar al forn durant 20 minuts fins que estiguin quallats.
– Deixar refredar i reservar a la nevera.
– A l’hora de servir, desemmotllar i acompanyar de les prunes que teníem reservades i una mica de nata muntada.