Flam de poma amb prunes al whisky i nata muntada

0
385

La recepta que us portem avui és un autèntic clàssic de les postres de la nostra gastronomia tot i que a l’època dels romans ja s’elaboraven receptes molt semblants, ja que en aquells moments les gallines es domesticaven i s’havia de donar sortida als ous que ponien. Malgrat tots els segles que han passat, el flam se segueix consumint i té moltíssimes possibilitats. S’hi poden afegir diferents ingredients, aromatitzar amb el que més ens agradi i el seu resultat sempre serà deliciós.

Ingredients

– 2 ous.

– 1 poma.

– 350 ml de llet.

– 100 g de sucre.

– Aigua.

– Prunes seques sense os.

– Whisky.

– Nata muntada.

Elaboració

– Escalfar el forn a 180°C.

– Posar en un cassó 50 g de sucre i una mica d’aigua i moure fins que agafi consistència de caramel.

– Pelar la poma i tallar en trossos petits, col·locar en un bol i tapar amb film de plàstic. Introduir al microones durant uns minuts fins que estigui tova. Triturar i reservar.

– Escalfar la llet amb 50 g de sucre i una branca de canyella fins que arrenqui el bull i tapar.

– Posar les prunes en un cassó i un raig de whisky i escalfar fins que s’evapori tot l’alcohol. Reservar.

– Batre els ous i incorporar-hi la poma i la llet prèviament colada.

– Abocar una mica de caramel, la barreja de llet i ous en els motlles.

– Col·locar en una safata que pugui anar al forn i cobrir els motlles fins la meitat d’aigua amb cura.

– Ficar al forn durant 20 minuts fins que estiguin quallats.

– Deixar refredar i reservar a la nevera.

– A l’hora de servir, desemmotllar i acompanyar de les prunes que teníem reservades i una mica de nata muntada.

Article anteriorReferèndum o referèndum… pactat amb qui?
Article següentEl PSC té un greu problema
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.