Flam de poma amb prunes al whisky i nata muntada

0
Flam de_poma

La recepta que us portem avui és un autèntic clàssic de les postres de la nostra gastronomia tot i que a l’època dels romans ja s’elaboraven receptes molt semblants, ja que en aquells moments les gallines es domesticaven i s’havia de donar sortida als ous que ponien. Malgrat tots els segles que han passat, el flam se segueix consumint i té moltíssimes possibilitats. S’hi poden afegir diferents ingredients, aromatitzar amb el que més ens agradi i el seu resultat sempre serà deliciós.

Ingredients

– 2 ous.

– 1 poma.

– 350 ml de llet.

– 100 g de sucre.

– Aigua.

– Prunes seques sense os.

– Whisky.

– Nata muntada.

Elaboració

– Escalfar el forn a 180°C.

– Posar en un cassó 50 g de sucre i una mica d’aigua i moure fins que agafi consistència de caramel.

– Pelar la poma i tallar en trossos petits, col·locar en un bol i tapar amb film de plàstic. Introduir al microones durant uns minuts fins que estigui tova. Triturar i reservar.

– Escalfar la llet amb 50 g de sucre i una branca de canyella fins que arrenqui el bull i tapar.

– Posar les prunes en un cassó i un raig de whisky i escalfar fins que s’evapori tot l’alcohol. Reservar.

– Batre els ous i incorporar-hi la poma i la llet prèviament colada.

– Abocar una mica de caramel, la barreja de llet i ous en els motlles.

– Col·locar en una safata que pugui anar al forn i cobrir els motlles fins la meitat d’aigua amb cura.

– Ficar al forn durant 20 minuts fins que estiguin quallats.

– Deixar refredar i reservar a la nevera.

– A l’hora de servir, desemmotllar i acompanyar de les prunes que teníem reservades i una mica de nata muntada.

Sense comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.