La setmana passada us parlàvem de les albergínies com una de les hortalisses que ara mateix es troba en plena temporada i, ja que el ventall de possibles elaboracions és tan ampli, avui us portem una altra recepta on n’és la protagonista.
Ingredients (per a 4 persones)
– 2 albergínies mitjanes.
1 pebrot verd.
– 1 pebrot vermell.
– 1 pastanaga.
– 1 carbassó.
– Unes cullerades de tomàquet fregit.
– Unes cullerades de beixamel.
– Formatge parmesà i sal.
Elaboració
– Escalfem el forn a 200°C.
– Tallem les albergínies en làmines fines en sentit longitudinal i les col·loquem a sobre d’un paper de cuina, les salem i deixem reposar una mica perquè treguin l’amargor.
– Eixuguem l’albergínia i, en una paella calenta amb una mica d’oli, les cuinem fins que estiguin toves i reservem.
– Tallem les verdures en bastonets primets i saltegem fins que estiguin en el punt de cocció que més ens agradi, hi afegim el tomàquet fregit i barregem bé.
– Omplim les làmines d’albergínia com si fossin uns canelons, ho tanquem i ho col·loquem en una safata per anar al forn.
– Posem una mica de beixamel i una mica de formatge ratllat.
– Introduïm al forn fins que es gratinin.