Setmana amb algun ruixat de tarda, ambient càlid de dia i fresc de nit

0
Marti Oliveras_02

La inestabilitat d’aquest cap de setmana és història i aquest dilluns ha despertat serè, amb perspectives d’un inici de setmana tranquil i més càlid a migdia.         

La matinada ha sigut, de nou, fresca. Donem un cop d’ull a algunes temperatures mínimes d’avui dilluns (ºC): Barcelona 17, Tarragona 16, Girona 13, Lleida 11, Moià 9, Olost 8, Sant Pau de Segúries, Guardiola de Berguedà i Bagergue 7, Tornabous i Barruera 6, Prades 4 i Das 3. Al nostre poble la mínima ha sigut de 14ºC.

Malgrat que a primeres hores de la jornada ha estat necessari sortir de casa amb jersei a la costa i jaqueta a l’interior, el migdia d’avui ja ha estat una mica més càlid que dies enrere. La majoria de les màximes d’avui s’hauran mogut entre els 20 i els 28ºC. 

Tot i aquest ascens del mercuri, no s’espera que faci la calor desmesurada que vam viure durant els primers deu dies del mes. Aquesta recuperació de les temperatures diürnes s’anirà evidenciant a mesura que avanci la setmana, i tot fa pensar que entre dimecres i dijous tocaríem sostre amb alguna màxima que podria enfilar-se puntualment fins els 30 o 31ºC als sectors tradicionalment més càlids del país.

Un altre dels elements meteorològics destacats d’aquest començament de setmana serà el vent, que seguirà deixant-se sentir a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà. Al sector del Cap de Creus la tramuntana encara podria bufar amb algun cop fort. 

En propers dies cal esperar un augment de la inestabilitat, sobretot a les tardes, fruit de l’embossament d’aire fred que anirà entrant en alçada i que afavorirà el creixement de nuvolades convectives. En aquest sentit, demà dimarts i entre dijous i divendres podríem tenir alguns xàfecs irregulars però puntualment forts a punts del Pirineu, de Girona, a la costa i a les Illes.

Tot apunta que els dies amb més opcions d’obrir el paraigua seran dijous, coincidint amb l’entrada de la tardor astronòmica, i divendres, a causa de la generalització dels xàfecs de tarda.

Seguirem, doncs, la situació meteorològica i informarem properament.

Bona setmana, salut i méteo!

Martí Oliveras Aumedes (@GarrigaMeteo)

Article anteriorSanti Vidal visita la Garriga per un acte d’Acord+ERC
Article següentLa No independència… és dependència (126)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.