Aprofitant que ens trobem en el millor moment per consumir albergínies i ja que és una hortalissa amb un gran ventall de possibles elaboracions, avui us portem una recepta que no us prendrà massa temps a la cuina, tenint en compte el bon resultat que us donarà.
Ingredients (per a 4 persones)
– 2 albergínies mitjanes.
– Formatge tendre.
– 4 llaunes de tonyina en conserva.
– Formatge emmental ratllat.
– Un pot petit de tomàquet fregit (millor si és casolà).
Elaboració
– Preescalfem el forn a 200ºC.
– Tallem les albergínies en rodanxes, ni molt fines ni molt gruixudes, i les col·loquem a sobre d’un paper de cuina, les salem i deixem reposar una mica perquè tregui l’amargor.
– Eixuguem l’albergínia i, en una paella calenta amb una mica d’oli, les cuinem fins que estiguin toves i reservem.
– En una cassoleta, hi posem una fina base de tomàquet i fem una capa d’albergínia, una de tonyina, una de tomàquet i una de formatge. Així, successivament, fins omplir les cassoletes; l’última capa ha de ser d’albergínia la qual cobrirem amb una bona capa de formatge ratllat.
– Ho fiquem dins del forn fins que es gratini.
Bon profit!