Setmana de canvis: de l’estiu a la tardor en poques hores

0
Marti Oliveras_01

La situació meteorològica de les últimes hores ha vingut marcada per un temps força estable en conjunt després de les tempestes que van visitar-nos entre divendres i dissabte a bona part de la geografia catalana. 

A la Garriga la pluja va fer acte de presència durant la matinada i la tarda de dissabte en forma de tempestes que van deixar un total de 20 mm i que han ajudat a fer disminuir clarament el risc d’incendi forestal a la nostra zona.

Aquest dilluns ha despertat serè i tranquil però amb perspectiva de canvis. I és que, el pas d’un sistema frontal entre demà dimarts i la jornada de dimecres, afavorirà que les pluges arribin a pràcticament tots i cadascun dels pobles i ciutats de Catalunya deixant fins i tot, en alguns casos, quantitats de precipitació destacables caigudes en poca estona (20 mm/30 min).

D’altra banda, aquest sistema frontal serà el responsable de portar-nos a un ambient clarament més fresc, ja de tardor. D’aquesta manera, aquest estiu tan tossut deixaria la porta oberta per a què la tardor es vagi instal·lant mica en mica a casa nostra.

El que restarà de setmana sembla que no acabaria de fer net, si bé la situació tendiria a estabilitzar-se. Tot fa pensar en una recuperació de les temperatures diürnes, però no pas de les nocturnes, que ja quedaran tocades després d’aquest descens brusc. En aquest sentit, preveiem mínimes al nostre poble al voltant dels 12 o 13ºC, fins i tot a tocar dels 10ºC si encalma el vent i l’aire fred cau al fons de la Vall del Congost.

Així doncs, per fi podem anunciar canvis notables en el temps. Ha costat, però sembla que amb l’inici de la segona quinzena del mes de setembre donarem l’estiu per acabat.

Seguirem la situació de ben a prop i informarem properament. Com sempre, si ho desitgeu, ens podeu seguir a Twitter, on fem seguiment de l’evolució del temps de la Garriga.

Bona setmana a tots i totes, salut… i méteo!

@GarrigaMeteo

Article anteriorQuè s’hi fa a la Garriga amb motiu de la Diada Nacional?
Article següentLa No independència… és dependència (125)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.