La No independència… és dependència (125)

0
Per la_Dignitat_Logo

De què va Podem&Cia a Catalunya? Segons s’extreu de diverses publicacions: “El tema no va d’independència, sinó de canviar Espanya i fer desaparèixer Convergència”; “Rabell i Coscubiela no assisteixen a la Diada i només volen un referèndum pactat”; “L’alcaldessa Colau evita que la identifiquin amb els independentistes”; “Domènech defineix la seva formació com una eina per a les classes populars que sigui la nova alternativa a Catalunya”; “No hi ha pressa que valgui”; “El que es plantegen és un nou catalanisme de majories”.

Segueixen sent tan líquids i gasosos com s’ha mostrat el partit original des del principi? Què ofereixen que sigui millor que el que ofereixen els partits independentistes? Rebutgen la unilateralitat… però  és que realment veuen alguna possibilitat a la bilateralitat amb l’estat? Una nova alternativa per a què? Per a ser independents o seguir sent dependents? Un catalanisme de majories…? Quantes persones han anat al seu acte per celebrar la Diada? Quins són els projectes polítics de Colau, Domènech, Rabell i Fachín? Són projectes per dotar als catalans del nivell de vida que mereixen pel que generen? Són els que permetran aplicar una millor justícia social perquè administrarem els nostres recursos? No hi ha pressa per aconseguir aquests objectius? Què en pensen tants treballadors o famílies amb problemes, d’aquesta “calma i tranquil·litat” que proposa Podem? És el que permetrà al Parlament català legislar de manera totalment independent? És un projecte que situarà Catalunya com un modern estat europeu, amb veritable democràcia? De debò creuen que aquests objectius, irrenunciables per a un veritable demòcrata, els aconseguiran d’acord amb l’estat espanyol i amb el PP, PSOE, C’s i el Podem estatal? Pot un votant conscient, responsable i coherent preguntar-se amb tota lògica “de què va realment Podem a Catalunya”? En definitiva… independència o dependència?

El president espanyol es burla dels catalans en la Diada? Publicat: “Rajoy reivindica una Diada de seny, llibertat i respecte”. Quan ha respectat Catalunya i els seus habitants, l’estat espanyol? Va respectar el PP el Parlament català i la societat catalana quan va votar l’Estatut? Va respectar Catalunya quan va recollir signatures en contra del mateix, quan ho va impugnar davant el Constitucional, quan va manipular aquest per dominar-ho, quan incompleix el que en va quedar del mateix, quan asfixia econòmicament tantes famílies, quan impugna qualsevol decisió del Parlament per aplicar una millor justícia social, quan…? La llista és molt llarga! I demana respecte… qui és, que no respecta res? Demostra “seny” davant la realitat catalana o la ignora per aplicar el seu model recentralitzador? Demostra respecte i seny perquè els catalans actuïn i decideixin amb llibertat, com succeiria en una democràcia autèntica? Com interpretar aquesta reivindicació? Una burla? Quants participants ha tingut l’acte organitzat pel PPC i què en pensa, en Rajoy, de la presència del seu partit a Catalunya? Què pensa si ho compara amb l’assistència a la Diada? Ha rumiat quina és la causa crítica d’aquesta diferència? Hagués “provocat” aquesta reacció tan extraordinària de la societat catalana un governant eficaç i amb visió de futur? Què pensar d’un president, un partit, que no només no evita problemes sinó que els agreuja? Són conscients els seus militants i votants a Catalunya que també són castigats pel PP? Si aquests apliquen el “seny”, desitgen viure en llibertat i ser respectats… què és el digne, coherent i lògic?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook / Mail

Article anteriorSetmana de canvis: de l’estiu a la tardor en poques hores
Article següentLa Garriga també batega amb l’11S
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.