Ara que ens endinsem en el mes de setembre i és temps de figues, us portem una recepta molt fàcil, alhora que deliciosa: explicarem com preparar una senzilla però sempre efectiva massa per fer creps que, aquest cop, farcirem de figues d’aquesta època, formatge tendre i nous.
Ingredients per 7-8 creps
– 150 g de farina de rebosteria.
– 250 ml de llet.
– 15 ml d’oli d’oliva verge extra.
– 5 g de sucre.
– 3 ous grans.
– Sal, un polsim.
– Mantega.
Preparació
– Tamisem la farina i la posem en un recipient alt per poder utilitzar la batedora.
– Hi afegim una mica de sal, sucre, els ous i la llet i batem amb unes varetes, manuals o elèctriques.
– Un cop estiguin tots els ingredients ben barrejats, hi afegim la farina i tornem a batre. Ha de quedar una barreja cremosa i sense grumolls.
– Guardem a la nevera durant una hora, aproximadament.
– En una paella antiadherent (millor si és especial per creps) hi posem una mica de mantega que la cobreixi tota i, quan estigui calenta, tirem una cullerada i mitja de la massa i la repartim fins que cobreixi tota la superfície, tenint en compte que no ha de quedar massa gruixuda. Quan hagin passat uns segons donem la volta i deixem que es faci per l’altre banda.
– Quan estigui feta, parem el foc i col·loquem el formatge, les figues i les nous.
– Tanquem com més ens agradi i emplatem.
– Fem el mateix amb tota la massa fins que tinguem la quantitat de creps desitjada.
-Podem decorar amb una reducció de vi, o una mica de xocolata desfeta.