Setmana de ple estiu a la Garriga; Diada menys càlida i sense precipitacions

0
Marti Oliveras_01

Ens retrobem després de l’estiu en aquest espai on podreu estar informats de tot el que passa al nostre poble en clau meteorològica i ho fem amb una situació de calor molt intensa que està portant valors de rècord absolut en molts punts del nostre país.

I és que les temperatures fa dies que superen en escreix els 35ºC i, fins i tot, freguen els 40ºC als llocs tradicionalment més càlids del territori català.

Amb tot, els avisos per onada de calor han estat a l’ordre del dia i aquesta situació està costant molt de passar, especialment en hores diürnes, coincidint amb l’inici del mes de setembre que, per a la majoria, és la tornada a la feina.

En clau garriguenca, el pic màxim de temperatura el vam viure la passada jornada del diumenge, amb una màxima que, en funció del barri del poble, va enfilar-se entre els 36 i 37ºC i que (a falta de confirmar) significaria el rècord absolut per un mes de setembre a la Garriga, amb dades de l’estació del terrat de l’ajuntament per al període 1997-2016.

Un cop repassada aquesta situació de calor extrema que estem vivint, és moment de centrar l’atenció en la situació meteorològica que ens espera pels propers dies.

Una situació que no té masses ganes de canviar, la veritat. I és que seguirem sota la mateixa llei de temps, encara que les temperatures ja no seran tan altes com aquests dies. Mica en mica, la calor es farà menys intensa i tot fa pensar que l’estiu podria quedar tocat de cara a la propera setmana quan, a conseqüència d’una inestabilització de l’atmosfera, les temperatures podrien baixar força i recordar-nos que ja som al mes de setembre.

Així doncs, a acabar de passar aquesta calor, molta precaució al bosc perquè estem en sequera i tan de bo la propera setmana puguem informar de l’arribada de la ja tant desitjada aigua del cel.

Bona setmana a tots i totes, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

Article anteriorUn 11S més, un 11S diferent… l’últim 11S?
Article següentDarreres places per a l’Onze de Setembre
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.