La No independència… és dependència (124)

0
Per la_Dignitat_Logo

Quin model d’estat triaria un votant amb sensibilitat social? Publicat: “A Catalunya, més de 33.000 famílies vulnerables s’han beneficiat de la llei catalana per evitar els talls de llum i gas. S’han obert 120 expedients a empreses energètiques per tallar el subministrament a famílies en risc de pobresa”. Publicat: “El Govern espanyol en funcions presenta recurs contra la llei catalana de pobresa energètica.

El Constitucional deixa en suspens aquesta llei”. Què reflecteixen les disposicions d’un i altre govern? Són defensors d’una autèntica justícia social els polítics a Catalunya que defensen seguir dependent de l’Estat com a PSC, PPC, C’s? Pels seus resultats, de quin costat es posen els polítics de Podem & associats? Poden dir-se progressistes i donar suport a un estat espanyol que prohibeix ajudar a qui tant ho precisa? Com justifiquen el seu vot a aquestes forces els seus militants i votants? Des de la dignitat i tracte que mereixen els qui de debò ho necessiten, quin model triaria un votant amb autèntica sensibilitat social? Un, com el de Catalunya que es preocupa i legisla per defensar als necessitats o un, com el de l’estat espanyol, que els castiga i afavoreix les multinacionals energètiques? Des del model d’una justícia social avançada, què és el coherent? Independitzar-se per poder aplicar-la o dependre i contribuir al càstig?

A qui beneficia i representa realment Catalunya sí que és Pot? Publicat: “El líder de CSQP lamenta que es treballi cap a la via unilateral en comptes de crear un clima per pactar el referèndum amb l’estat espanyol”.  Publicat: “Algunes veus d’ICV apunten que ha arribat el moment de deixar de banda les ambigüitats i definir una posició clara respecte del procés. Una d’aquestes veus, mitjançant l’escrit publicat a les xarxes socials, Sambola, alcalde d’Aiguafreda, afirma que ICV té un sector independentista que, malauradament, “està controlat pels partidaris de la unió amb Espanya”. Com denuncien “des de dins”, és un partit dirigit pels qui volen seguir no “units” sinó “dependents de l’estat espanyol” amb tot el que això significa? Quin possibilisme té un referèndum pactat? On estaven els líders d’aquest partit quan representants del Parlament català van anar a sol·licitar-ho al Parlament espanyol i van obtenir un NO rotund? On estaven quan Artur Mas va anar a parlar amb Rajoy amb el mateix resultat? No llegeixen constantment que ni PP, ni PSOE, ni C’s, accepten un referèndum? Atès que mai no es podrà celebrar de forma acordada, significa que CSQP està disposada a seguir patint retallades, limitacions, explotació econòmica, recentralització, invasió de competències, incompliment d’inversions en infraestructures, etc.? Així és com beneficia i representa CSQP a tota la societat catalana, els seus treballadors, votants…? És “això” el que volen aquests si pensen en les seves famílies, en el seu futur…? Què és lògic?

De què se sent rebutjat CSQP l’11-S? Publicat: “Rabell, el seu president se sent rebutjat per la manifestació”. Se sent rebutjat per la pacífica i democràtica demanda de centenars de milers de catalans en exigència de llibertat, democràcia real, benestar per a les seves famílies, justícia social, dignitat…? Rebutgen tots aquests valors els seus votants? Rebutja la independència per defensar una dependència i decadència creixent per a ells? Què pensen aquests?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES, La Garriga, 22-08-2016

http://dignitat.catalunyalliure.cat  /  http://perladignitat.blog.cat/

dignitat@hotmail.com

Article anteriorTercera edició del Memorial Josep Segú
Article següentUn 11S més, un 11S diferent… l’últim 11S?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.