Arriba el 60è Aplec de la Sardana de la Garriga

0
Cartell2016 baixa_amb_logos

L’Agrupació Sardanista la Garriga celebrarà el proper dissabte 10 de setembre l’edició 60 del seu aplec de la sardana. Serà a partir de dos quarts de 9 del vespre amb les cobles Sant Jordi- Ciutat de Barcelona, Ciutat de Girona i Mil·lenària de Perpinyà.

L’aplec començarà amb la interpretació de la sardana ‘L’Aplec garriguenc’ del compositor fill del poble Josep Sancho Marraco, sardana inclosa al CD que es va presentar durant la Festa major de la Garriga amb sardanes d’aquest compositor il·lustre i la seguiran 21 sardanes més.

Durant el transcurs de l’aplec, s’estrenarà una nova sardana amb el títol ‘Sardanistes garriguencs’ del jove compositor de la Garriga Marçal Ramon i Castellà, dedicada a totes les generacions de garriguencs que han treballat per la sardana.

L’aplec comptarà amb una botifarrada popular per sopar, una sardana de concurs de colles improvisades i l’homenatge a la Senyera a les 12 de la nit, amb una petita marxa de Torxes i l’ofrena floral per part d’entitats i partits després de la lectura del manifest a càrrec del conegut romancer Jaume Arnella. Seguidament tindrà lloc el Cant dels Segadors.

S’han organitzat 3 actes previs de celebració del 60è aniversari de l’aplec:

  • Dilluns 5 de setembre de 2016, a les 19 h, a la Fundació Maurí (C. Cardedeu 17)
  • Inauguració de l’exposició: ‘La Garriga i la sardana, fotos d’ahir i d’avui’.
  • Obertura a càrrec de l’historiador garriguenc Jordi Llimargas.

 

  • Dimarts 6 de setembre de 2016, a les 19 h, a l’Auditori de l’Escola de Música (Pl. del Silenci)
  • Conferència: ‘La sardana comunica emocions’ a càrrec de Josep Maria Casasús, catedràtic de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.

 

  • Divendres 9 de setembre de 2016, a les 20 h, a l’Auditori de l’Escola de Música (Pl. del Silenci)
  • Breu concert ‘Catalunya i la sardana: música i vers’ amb Eudald Buch Torrents, jove pianista garriguenc i Pere Palau Sanmartí, rapsode.

 

1947 aplecEls diferents actes compten amb la participació de persones de relleu com el romancer Jaume Arnella, el catedràtic i Síndic de greuges de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Maria Casasús (col·laborador dels diaris Ara i El Punt Avui), l’historiador garriguenc Jordi Llimargas, el pianista Eudald Buch –una jove promesa musical–, el rapsode Pere Palau o el conegut acordionista i compositor Marçal Ramon.

L’organització espera una participació similar a edicions anteriors, on han assistit unes 900 persones i es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga, Òmnium Cultural, la Fundació Maurí i l’Assemblea Nacional Catalana.

QUAN: Dissabte 10 de setembre de 2016

ON: Pista esportiva núm. 1 (mal temps, pavelló de Can Noguera) de la Garriga

Més informació:

www.agrupaciosardanista.entitats.lagarriga.cat

agrupaciosardanistalagarriga@gmail.com

Twitter

Agrupació Sardanista de la Garriga

Article anteriorAperitiu de caviar de tomàquet amb anxova
Article següentLa Botiga al Carrer arriba a la seva edició número deu
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.