Ens trobem en plena temporada de tomàquets, la qual cosa fa que puguem gaudir plenament d’aquesta hortalissa.
A part d’amanides, salses, melmelades i moltes més preparacions, avui us portem un aperitiu molt vistós, que podem preparar amb poc temps.
Ingredients (per 12 culleretes)
– 12 anxoves de qualitat.
– 200 ml de suc de tomàquet natural.
– 3 g d’agar-agar.
– Oli d’oliva Verge Extra.
– Alfàbrega.
– Sal.
– Pebre negre.
Elaboració
Triturem tomàquets i els passem per un colador fi, fins obtenir 200 ml. Posem el suc en un caçó, salpebrem i escalfem fins que comenci a bullir.
Afegim l’agar-agar, movem dins dissoldre-ho bé i abaixem el foc. Continuem movent durant 2 minuts.
Retirem del foc i deixem temperar.
En un bol, hi posem aigua freda i gel, i a dins hi col·loquem un got amb oli d’oliva.
El suc de tomàquet el posem dins d’un biberó de cuina o una xeringa per començar a fer el caviar.
A poc a poc, anem deixant caure gota a gota el suc a dins del got d’oli i veurem com les boletes es gelifiquen.
Quan en tinguem unes quantes les traiem amb una cullera i les anem posant en un plat. Les deixem refredar a la nevera durant mitja hora.
A l’hora de muntar la cullereta, hi col·loquem una quantitat de caviar de tomàquet i, a sobre, una anxova. Tirem un rajolinet d’oli i decorem amb una fulla d’alfàbrega.