Aperitiu de caviar de tomàquet amb anxova

0
168

Ens trobem en plena temporada de tomàquets, la qual cosa fa que puguem gaudir plenament d’aquesta hortalissa.

A part d’amanides, salses, melmelades i moltes més preparacions, avui us portem un aperitiu molt vistós, que podem preparar amb poc temps.

Ingredients (per 12 culleretes)

– 12 anxoves de qualitat.

– 200 ml de suc de tomàquet natural.

– 3 g d’agar-agar.

– Oli d’oliva Verge Extra.

– Alfàbrega.

– Sal.

– Pebre negre.

Elaboració

Triturem tomàquets i els passem per un colador fi, fins obtenir 200 ml. Posem el suc en un caçó, salpebrem i escalfem fins que comenci a bullir.

Afegim l’agar-agar, movem dins dissoldre-ho bé i abaixem el foc. Continuem movent durant 2 minuts.

Retirem del foc i deixem temperar.

En un bol, hi posem aigua freda i gel, i a dins hi col·loquem un got amb oli d’oliva.

El suc de tomàquet el posem dins d’un biberó de cuina o una xeringa per començar a fer el caviar.

A poc a poc, anem deixant caure gota a gota el suc a dins del got d’oli i veurem com les boletes es gelifiquen.

Quan en tinguem unes quantes les traiem amb una cullera i les anem posant en un plat. Les deixem refredar a la nevera durant mitja hora.

A l’hora de muntar la cullereta, hi col·loquem una quantitat de caviar de tomàquet i, a sobre, una anxova. Tirem un rajolinet d’oli i decorem amb una fulla d’alfàbrega.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.