Com acostuma a passar, a l’estiu mengem més plats freds que calents, però això no vol dir que no es pugui menjar bé i variat.
Per això avui us proposem un plat molt complet i que tan sols acompanyant-lo amb una mica d’amanida es pot prendre com a plat únic.
INGREDIENTS
– 2 pits de pollastre en filets.
-75 g. de formatge del que més ens agradi (jo he utilitzat un gouda).
-200 g. de pernil dolç.
-100 g. de pernil salat.
– Sal i pebre.
– Film plàstic, paper d’alumini.
ELABORACIÓ
– Aplanem bé els filets de pit de pollastre i els salpebrem.
– Cobrim amb film un motlle petit de plum-cake i col·loquem tires de pernil dolç de manera que quedin remuntades entre sí i també que pengin pels cantons del motlle.
– Col·loquem els pits de pollastre de manera que cobreixi també tota la superfície i fem el mateix amb el formatge i el pernil salat.
– L’última capa serà de pit de pollastre.
– Tanquem el pastís amb el pernil dolç que penjava, i també amb el film de plàstic.
– Tapem el motlle amb paper d’alumini i el posem al forn al bany maria durant 45 minuts a 180°C.
– Quan ja estigui fet el traiem del forn i col·loquem un pes a sobre perquè quedi pressionat i no quedin forats.
– Quan ja estigui fred, el posem a la nevera durant unes hores i així es podrà tallar bé i es desmuntarà.
– Es pot servir acompanyat amb una mica d’amanida.