Amb l’arribada de l’estiu, els gelats són uns del principals protagonistes per combatre la calor. La majoria de vegades els comprem ja fets, però fer-los a casa és molt més senzill del que sembla.
Avui us portem un gelat realment fàcil, ràpid i molt natural. A més a més, ens ajudarà a donar sortida a aquella fruita que de vegades se’ns posa molt madura i ningú vol menjar. En aquest cas, hem utilitzat uns plàtans.
INGREDIENTS
Per fer el gelat de plàtan
– Plàtans madurs.
Per fer la xocolata
– Xocolata negra a partir de 70% de cacau.
– Una mica de llet
Per decorar
– Nous, avellanes i, si pot ser, que siguin caramel·litzades.
ELABORACIÓ
– Pelem els plàtans i els tallem a trossos petits. El posem dins d’una bossa i congelem.
– L’endemà, traiem del congelador i triturem fins aconseguir una massa espessa. Tornem a congelar.
Per fer la xocolata
– Millor preparar-la quan anem a prendre el gelat.
– En un cassó, hi posem una mica de llet i quan arranqui el bull, hi tirem la xocolata i remenem fins que desfaci.
– A l’hora se servir, posem en una copa una base de xocolata i, a sobre, dues boles de gelat. Decorem amb fruits secs.
Bon profit!