Aprofitant que ens trobem en el millor moment d’algunes hortalisses com és, per exemple, el carbassó avui us portem una recepta fresca, nutritiva, ràpida i, sobretot, molt fàcil de fer. Es tracta de tallarines de carbassó i pastanaga.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
– 2 carbassons mitjans o 1, si és molt gran.
– 2 pastanagues grans.
– 4 tires de bacó.
– Un tros de formatge parmesà.
– Un grapat d’avellanes.
– Oli d’oliva verge extra.
– 4 tomàquets secs.
ELABORACIÓ
– Amb un pelador de patates, traiem la pell de les pastanagues i en fem tires llargues.
– Fem el mateix amb els carbassons, que haurem rentat prèviament, ja que en aquest cas n’aprofitarem la pell.
– Tallem el bacó en tires i, en una paella, saltegem fins que quedi cruixent. Reservem.
– A la mateixa paella, hi posem una mica d’oli i, quan estigui calent, tirem les verdures i saltegem durant uns 3 minuts. Fora del foc, hi tirem una mica de sal i emplatem, juntament el bacó.
– Amb el pelador de patates, fem tires de formatge, adornant el plat.
– Tallem els tomàquets i els col·loquem com més ens agradi.
– Amb un ganivet, xafem una mica les avellanes i les tirem per sobre les tallarines; afegim en el mateix moment un raig d’oli.
Bon profit!!