La CUP atorga a La Bordalla la partida econòmica destinada a projectes del teixit associatiu

0
CUP la_Garriga_01

La iniciativa del Retorn Social impulsada per la Candidatura d’Unitat Popular de la Garriga, pretén que part dels diners públics que la institució atorga als grups municipals per generar dinàmiques amb impacte social, siguin gestionats directament per les entitats i organitzacions per desenvolupar projectes amb aquesta mateixa finalitat. D’aquesta manera s’enforteix el vincle entre l’Ajuntament i el moviment associatiu i alhora es potencia l’autogestió, l’autonomia i l’empoderament de la població.

En aquesta ocasió s’ha escollit el projecte que ha presentat l’Assemblea de Joves de la Bordalla amb la següent valoració:

  • S’ha presentat un projecte d’impacte social. Tenint en compte la situació política i social de les persones que fugen de les guerres en busca de països d’acollida, hem considerat important una campanya de denúncia de la situació i conscienciació de la població garriguenca de la importància de l’acollida i la inclusió al nostre poble.
  • Respon a un llegat i a una responsabilitat històrica. Fa gairebé 80 anys eren els nostres avis i àvies els que fugien del feixisme i l’exili els castigà a Argelers o Ribesaltes. La història es repeteix i no podem ser partícips de cometre els mateixos errors.
  • El marc d’actuació és municipal. Vincula el poble de la Garriga amb una responsabilitat global, atorgant rellevància al municipalisme i l’acció local en les dinàmiques globals.
  • El jovent, una aposta de present i de futur. El jovent sovint no rep el reconeixement social que mereix. No volem que la joventut sigui entesa només, com una etapa a l’edat adulta buidant-la de contingut: un jovent crític, amb iniciativa i actiu aporta al poble vitalitat i transformació.

Felicitem a la Bordalla pel projecte que presenta i l’emplacem a desplegar-lo amb entusiasme i intel·ligència. Com sempre, des de la CUP estem la disposició de col·laborar i facilitar aquest tipus d’iniciatives.

Per altra banda, de de la CUP seguirem treballant per la construcció d’una República Catalana més justa i aixecada per les persones des dels pobles, viles i ciutats. D’aquesta manera emplacem al teixit associatiu garriguenc a estar alerta a noves convocatòries de Retorn Social per ser part activa en forjar un poble unit, alegre i combatiu.

Article anteriorTallarines de carbassó i pastanaga
Article següentJa pots consultar el programa de Festa Major de la Garriga 2016!
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.