La situació dels refugiats sirians es debat a la Garriga

0
thumb debat refugiats

El passat dimarts dia 5 va celebrar-se, al Casal Republicà de Can Xic Corder de la Garriga, l’acte “Síria al debat: guerra, exili, voluntaris i acolliment” organitzat per la secció local d’Esquerra Republicana de la Garriga en col·laboració amb les Joventuts d’Esquerra del Vallès Oriental. Es comptava amb els ponents:  Mouafak Assad, representant de la Comunitat Siriana de Catalunya; Oriol Amorós, secretari de Ciutadania i Immigració d’ERC; Bernat Picornell, senador i de les JERC, i Bernat Pratginestós, bomber voluntaris de rescat de l’EREC.

L’objectiu de la xerrada era donar a conèixer l’actual situació de les persones que, fugint d’una guerra al seu país, es troben atrapades a camps de Grècia i Turquia, a les portes d’Europa, en condicions miserables.

El fet de poder comptar amb ponents d’àmbits diversos va permetre que cadascun d’ells pogués donar referències i opinions diferents sobre un mateix problema ,com és el de la incapacitat de reacció de la Unió Europea davant d’una crisi humanitària d’aquesta magnitud.

En Bernat Pratginestós, un dels ponents de l’acte, és un bomber voluntari que va estar treballant durant un temps als camps de refugiades d’Idomeni i de Lesbos repartint menjar i prestant ajuda humanitària. Va ser a ell, com a representant de l’EREC, a qui les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya del Vallès Oriental vam fer entrega dels diners que vam recaptar aquest Sant Jordi venent roses solidàries al centre de Granollers, per tal que puguin continuar amb la seva tasca d’assistència i ajuda a totes les persones que segueixen en aquests camps.

És imprescindible que la ciutadania reaccioni, es mobilitzi, actuï i desobeeixi a una classe política que es conforma i oblida que, no fa gaire temps, érem nostraltres qui patiem les conseqüències de l’exili.

No oblidem mai que sols el poble salva el poble! 

Permanent Comarcal de les Joventuts d’Esquerra Republicana del Vallès Oriental.

Article anteriorEs presenta la campanya “Festa Major Lliure de Sexisme”
Article següentTallarines de carbassó i pastanaga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.