La No independència… és dependència (121)

0
Per la_Dignitat_Logo

26-J. Davant la justícia social que precisa la societat catalana, vot lògic… o psicològic? Es publica en diversos mitjans que l’estat porta al Constitucional diferents acords del Parlament per combatre la pobresa energètica, així com que el govern espanyol no donarà recursos a les ONG que siguin exclusivament catalanes. Alhora, s’informa que aquest mateix govern espanyol no retorna a Catalunya tot el que es recapta pel 0,7 en declaració de la renda i que l’episcopat espanyol no assigna a l’església catòlica catalana tot el que recapta pel 0,7 destinat a ella.

Hi ha pobresa creixent a Catalunya malgrat ser la primera economia de l’estat espanyol? Sí! Disposen de recursos econòmics les autoritats catalanes per atendre les necessitats socials de la seva població? És evident que no! Porten al seu programa els partits espanyols alguna mesura perquè Catalunya pugui atendre totes les seves necessitats socials pel que genera i precisa? No. Seran coherents, els votants a Catalunya, o votaran castigant a les famílies necessitades? Votar als qui han demostrat contribuir a crear necessitats socials en lloc de satisfer-les, unes necessitats que impedeixen a Catalunya poder aplicar una avança justícia social, és just, lògic… o psicològic?

26-J. Davant la dignitat que mereix la societat catalana, vot lògic… o psicològic? Dignitat és el “respecte i estima que una persona té de si mateixa i mereix que l’hi tinguin les altres persones”. Existeix una consciència democràtica catalana? Demostra la història que la relació amb l’estat espanyol és fruit d’una derrota militar seguida d’un tractat que va intentar, i intenta encara, anul·lar aquesta consciència i castellanitzar institucions, cultura i valors? Demostra una majoria de la societat catalana desig de ser consultada en la seva relació amb Espanya? Sí. Demostren les xifres que Catalunya és el “soci” industrial i econòmic més important de l’estat? Sí. Té Catalunya capacitat de decisió sobre els seus propis recursos i les polítiques espanyoles que l’afecten? No. Respecta l’estat espanyol, els seus governs i partits polítics, la voluntat democràtica de la majoria de la societat catalana?

Diria un sociòleg objectiu que la majoria de catalans reben el tracte per l’autoimatge que tenen i meriten objectivament i subjectiva? Actua l’estat espanyol respectant la dignitat dels catalans o com “dèspota il·lustrat” que decideix i imposa el que vol als catalans? Aquí estan els fets objectius. Seran coherents els votants a Catalunya en defensa de la dignitat que mereixen o votaran els qui la ignoren o els tracten indignament? Votar als qui han demostrat menyspreu o tracte indigne, que impedeixen que els habitants de Catalunya rebin un tracte d’acord amb el respecte i estima que tenen de si mateixos, és lògic… o psicològic?

26-J. Vot lògic o psicològic? Volen els votants que treballen i tributen a Catalunya viure amb el benestar que mereixen pel que generen i aporten, en una democràcia real, aplicar una justícia social avançada, ser tractats amb la dignitat objectiva i subjectiva que mereixen i viure en plena llibertat? És evident! Quines opcions polítiques poden satisfer aquests valors per als habitants de Catalunya? Seran coherents i votaran a qui només representen i defensen els catalans o votaran a qui els ignoren per defensar interessos dels qui ni viuen ni tributen a Catalunya? Quant hi ha en joc per al seu present i futur i de les seves famílies? El seu vot… serà lògic o psicològic?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorL’Ajuntament s’adhereix a la campanya “No puc esperar!” pels afectats de Crohn o Colitis Ulcerosa
Article següentERC s’imposa amb claredat a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.