Ángel Guillén (C’s) fa balanç del primer any de legislatura

0
thumb angel guillen

Ciutadans (C’s) La Garriga s’ha felicitat de les iniciatives que ha pogut impulsar al municipi durant el primer any de la legislatura i que han suposat, segons ha afirmat el regidor Ángel Guillén, “millores importants pels habitants de La Garriga”. Guillén ho ha dit en una roda de premsa celebrada a l’Ajuntament en què ha fet un repàs de l’activitat del grup municipal. 

Guillén ha volgut posar en valor la feina feta pel seu partit a l’oposició i ha destacat que les iniciatives presentades per la formació taronja mitjançant mocions i precs han estat de temes amb competències municipals “a diferència del que fan altres formacions que volen convertir l’Ajuntament en una mena de mini Parlament amb mocions que res tenen que veure amb la Garriga”. L’edil de C’s ha enumerat algunes de les propostes que només Ciutadans portava al seu programa electoral a les darreres Eleccions Municipals i que el Govern Municipal està fent seves como ara l’adquisició de nous desfibril·ladors pels pavellons esportius, les proves d’ADN als excrements dels gossos per poder identificar als propietaris incívics que no els recullen, la construcció d’un parc inclusiu, el casal de lleure per infants al mes d’agost o les beques esportives perquè cap nen o nena de la Garriga es quedi sense fer esport per motius econòmics. 

Malgrat això, Guillén ha lamentat la “poca receptivitat” del govern local en d’altres propostes de la formació com: la construcció de mini pistes esportives,  canviar els Plans d’Ocupació Municipal per convertir-los en ajudes a la contractació per fomentar així la contractació  i creació de treball estable o els camins escolars. En aquest sentit ha anunciat que  després de l’estiu posarà “a disposició de les escoles la feina realitzada des de C’s per tal de que es pugui tirar endavant aquesta iniciativa tan necessària que fomenti l’autonomia dels nostres fillsi filles així com recuperar un hàbit saludable d’anar caminant a l’escola”.

El regidor i portaveu de C’s a la Garriga  ha reclamat millores en el govern municipal i s’ha referit al projecte participatiu Can Luna, del que ha dit que avui encara no seria una realitat “sense el paper actiu de l’oposició” . Així mateix  ha demanat que les comissions polítiques “siguin espais de treball conjunt entre el govern i l’oposició i no com fins ara en que en la majoria no es té capacitat d’esmenar o transaccionar”.  Guillén s’ha mostrat especialment crític amb l’excessiu protagonisme de l’Alcadessa Mertixell Budó als plens  en “defensar personalment temes que són competència d’altres regidors en especials els del seu grup polític”,  cosa que atribueix a una possible “falta de confiança en alguns membres del seu equip”. El portaveu de C’s també  ha criticat la concentració de càrrecs en mans de l’alcaldessa, com la presidència del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament,  perquè “li resta dedicació al municipi” i ha demanat que potser va sent hora de que renunciï a algun d’ells.

Especialment crítica ha estat amb la regidoria de Promoció Econòmica encapçalada pel regidor Jordi Pubill a la que ha qualificat de “promoció volàtil” per la poca repercussió de les iniciatives que impulsen. L’edil de C’s també s’ha queixat que “el consistori no hagi estat capaç d’impulsar un Pla de Desenvolupament dels polígons industrials a diferència del que ha fet Les Franqueses on han tingut un pla de desenvolupament pel polígon Pla de Llerona, aquí la regidoria del Sr. Pubill no en té cap i així no venen empreses noves a la Garriga”. 

Finalment Guillen ha posat en valor que “Ciutadans és la primera força constitucionalista al poble”  i  ha criticat l’actitud de l’alcaldessa  que en molts casos interromp les seves intervencions en el ple cosa, que atribueix a que en l’equip de govern “no estaven acostumats a escoltar arguments sòlids del que ens uneix i ens ha portat els millors anys de progrés a tota Espanya” . Guillén ha conclòs assegurant quedes de C’s es continuarà treballant “en la defensa  dels valors constitucionals” i perquè les propostes de Ciutadans que ha qualificat de “sensates, viables i que van en la línia transformadora que necessita el nostre poble”, siguin acceptades pel Govern Municipal.

thumb Ciutadans LG logo

Article anteriorDissabte bestial a la Garriga
Article següentEl Consell d’Infants de la Garriga tanca el curs escolar
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.