La No independència… és dependència (119)

0
Per la_Dignitat_Logo

Què voten realment els que optin per “Colau & Podem”? Segons publiquen la majoria d’enquestes, En Comú Podem seria la primera força a Catalunya; per altra banda, del manual de Podem i declaracions de Pablo Iglesias a Saragossa davant Joventuts Comunistes es resumeixen diversos punts: presentar-se com un partit transversal, sense ideologia concreta, perquè no trasllueixi el seu profund objectiu comunista; conquistar el poder, posar en pràctica el comunisme i escometre un nou procés constituent; intentar portar al seu cantó el que a tothom li sembla bé; cuidar molt el llenguatge i evitar presentar-se com a comunistes, ja que a Espanya només el 2,4% es declara d’aquesta ideologia; utilitzar només paraules amb càrrega valorativa positiva; utilitzar molt el concepte pàtria pels que se senten espanyols, mentre que, pels que siguin nacionalistes o independentistes, cal donar-los missatges que siguin del seu gust; teixir aliances amb els nacionalistes com a imatge per aconseguir el poder; camuflar el pla comunista. És una mera estratègia en honor de la gran meta; transversalitat (fer veure que són un partit ni d’esquerres ni de dretes); ara es declaren socialdemòcrates; fer veure que Podem fuig de la dicotomia esquerra/dreta perquè això divideix i impedeix captar votants; inocular-se en la societat (ocupar espais de la societat civil, esport, cultura, cinema…).

Què pensen els seus votants d’aquest rerefons de Podem i els seus associats? Dirien que hi ha transparència en les seves intencions? Comparteixen plenament els seus objectius? Volen una metodologia comunista d’arribar al poder i des d’allí actuar al marge del que pensin i desitgin els seus votants i la societat? És la millor alternativa per viure en una democràcia autèntica, amb la llibertat i dignitat que mereixen? Saben realment el que voten… o es deixen seduir perquè senten el que sembla bé?

Estan realment Colau i Iglesias en la mateixa opció política? El punt 347 del programa de Podem diu: “Reobertura de la línia ferroviària Canfranc-França en l’horitzó 2020. Restaurarem i reobrirem la línia ferroviària entre Osca i el sud-oest de França per facilitar el trànsit de mercaderies i viatgers entre Espanya i França” (…) El mapa publicat presenta un traçat que elimina l’eix mediterrani des de Sagunt per Catalunya… mentre Ada Colau diu que sí que es farà, en el mateix acte en presència de Pablo Iglesias, que no ho du al programa. Ha consultat Podem al Govern francès, el que proposa? Sap que ha bloquejat el túnel i derruït tots els ponts de la seva via fèrria sobre les carreteres? Mereix un vot qui nega l’eix mediterrani que tants beneficis aportarà a les zones per les quals passa?

No és suficientment clar que Podem & associats voten dependència? Iglesias i Domènech, diuen que Espanya necessita Catalunya i que votarien NO a la independència. Iglesias no posa com a línia vermella el referèndum a Catalunya. És això el que volen votants catalans com perquè sigui la primera força? Un NO a la independència no és un SÍ a la dependència? Per què creuen (i accepten) que Espanya “necessiti” a Catalunya? Quant estan disposats a pagar per satisfer aquesta necessitat a costa del propi benestar, llibertat, dignitat, democràcia i justícia social? Els defensarà i representarà millor aquesta opció que els partits independentistes? Per què no posen el referèndum com alguna cosa innegociable? És problema de qui enganya o de qui es deixa enganyar?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… mes i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  BlocFacebook

Article anteriorPastís de formatge fresc
Article següentComunicat de l’associació de joves LGTBi+ de la Garriga, amb motiu de l’atemptat terrorista lgtbfòbic al club Pulse d’Orlando
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.