Carta al director: respecte per les persones i el treball públic

0
edifici carrer_negociant_2016

En els darrers mesos, El 9 Nou i d’altres mitjans de comunicació s’han fet ressò, repetidament, del cas d’una llicència urbanística concedida per l’Ajuntament de la Garriga que, segons ells, contenia alguns “errors” (tot i que es tracta, simplement, de divergències de criteris en la interpretació de la normativa) que acabaran provocant que el mateix ajuntament hagi de pagar una indemnització a la promoció de les obres. En aquests notícies publicades, els mitjans no s’han estat d’insistir una i altra vegada en “una treballadora municipal” que hauria estat, suposadament, la causa de tots els mals.

Tot plegat, amanit amb el poc respecte endèmic que hi ha al nostre país pel treball i la funció pública, està provocant que, durant els darrers dies, entre els mitjans, les xarxes socials i la gent que es veu amb cor de dir qualsevol cosa sense saber-ne res, s’estigui produint una mena de cacera de bruixes per trobar “la persona responsable de l’error”.

Per tot això, volem manifestar que, com a treballadors i treballadores de l’Ajuntament de la Garriga ens sentim atacades i alhora indignades per aquesta manera de fer periodisme i per aquesta allau d’opinions desinformades.

I respecte la qüestió que ens ocupa, no ens podem estar de dir un parell de coses:

  • La responsabilitat dels errors, en una institució com l’Ajuntament de la Garriga és, sempre, compartida. Tots els i les treballadores tenim caps tècnics per sobre, serveis jurídics que supervisen la feina i caps polítics per sobre de tot i de tothom, i que aproven, entre d’altres, les llicències d’obra. Linxar públicament una persona i la seva feina és injust, demagògic i obtús.
  • D’errors –i ja hem dit que, en aquest cas, no està gens clar que n’hi hagi- se’n cometen com a mínim tants a les institucions públiques com a les empreses privades. Es treballa el millor possible, però segur que se seguiran cometent errors, sempre. Cal aprendre dels errors per intentar no tornar-los a cometre, però no té cap sentit carregar indiscriminadament contra un cas concret.

Esperem, doncs, que l’Ajuntament actuï en aquest cas i acabi, d’una vegada i amb l’ajuda d’un periodisme una mica més responsable, amb un suflé que ja s’ha inflat massa i que, afectant una companya nostra, ens afecta a tots i totes.

Comitè Unitari de Treballadors i Treballadores de l’Ajuntament de la Garriga

Article anteriorVerat sense feina en escabetx
Article següentLes caravanes de menjar del Gastronòmada fan parada a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.