Amb l’arribada del bon temps, augmenta el consum menjar fred i això ens facilita molt la feina, ja que moltes vegades podem preparar receptes amb unes quantes hores d’antelació i tenir un plat llest per consumir quan més ens vingui de gust. Una d’aquestes receptes seria l’escabetx, el qual es pot fer tant amb peix com amb carn.
Avui hem pensat en un verat en escabetx que és tot un clàssic dins la cuina tradicional i una autèntica delícia.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
– 4 verats.
– 1 pastanaga gran.
– 1 ceba dolça gran.
– 1 fulla de llorer.
– Pebre negre en gra.
– 1 cullera petita de pebre vermell.
– 1 got gran d’oli oliva verge extra.
– ½ got gran de vinagre blanc.
PREPARACIÓ
– Netegem el verat, li traiem el cap i les tripes i filetegem mirant que no quedi cap espina. Salem i reservem.
– Tallem la ceba en juliana i la pastanaga en tires molt fines (amb un pelador de patates es fa molt bé).
– En una cassola gran hi tirem l’oli i comencem a fer la ceba. Quan es comenci a posar transparent, tirem la pastanaga i també deixem que es vagi fent. Hi afegim la fulla de llorer, el pebre vermell i els grans de pebre.
– Quan la ceba la i la pastanaga estiguin toves, hi afegim el vinagre i deixem coure durant uns 5 minuts.
– Retirem la cassola del foc i hi afegim els filets de verat amb la pell cap amunt i tapem la cassola. Amb l’escalfor, el peix es farà completament.
Perquè sigui més bo, és millor consumir-ho d’un dia per l’altre!