La No independència… és dependència (117)

0
157

És coherent rebel·lar-se contra les retallades i recolzar a qui les realitza? Publicat: “Sobiranistes, sindicats i entitats socials (ANC, Òmnium, associacions veïnals, etc.) surten units al carrer per reivindicar que no es retallin els drets. PSC i en Comú Podem s’uneixen a CDC, ERC i CUP”; “El detonant va ser la impugnació de la llei del Parlament per afrontar l’emergència energètica, etc.”. Què voten els membres i simpatitzants d’aquests partits, organitzacions i associacions? És possible que assisteixin a aquesta manifestació i després votin als qui obliguen a retallar o a partits que s’oposen a tenir la independència necessària per atendre la justícia social com Catalunya pot i mereix? Es defensa una justícia social avançada votant a qui la impedeix?

Catalanisme assenyat… o resignat, sotmès i dependent? Publicat: “El PSC i C’s estudien com presentar-se davant dels votants de centre com a nous paladins del catalanisme assenyat”. Quin balanç ofereixen els resultats del PSC com “paladí” dels justos drets dels catalans davant l’estat espanyol? Algú pot creure que realment els ha defensat… o més aviat ha estat al contrari? Aquí estan els fets. Algú pot creure que C’s serà qui més i millor defensarà els drets dels catalans? Ofereixen tot el que mereixen o un benestar, una llibertat, una democràcia, justícia social i dignitat “assenyades”? En realitat, no estan oferint resignació, submissió i dependència? Què ha de decidir un votant català amb dignitat, en una demòcrata real, que pensi en la seva família? El millor per a ella, o bé el que l’estat espanyol consideri assenyat?

Quin sentit té votar a Catalunya als qui no tenen resposta? Publicat: “En les sessions del Cercle d’Economia de Sitges s’han expressat els aspirants a governar l’estat espanyol. Hi ha absència total d’un projecte per a Catalunya. Aquest ja és un problema d’Espanya però no hi ha resposta política dels actors espanyols a l’altura de la situació”. Era un lloc i moment clau cara les eleccions? Sí. Què pensar que els líders (?) espanyols no tinguin cap projecte per a Catalunya? Què pensar del sentit democràtic d’uns líders que ignoren més de 2.300.000 votants catalans que van desafiar al Constitucional? Té sentit que hi hagi un sol votant a Catalunya que opti per “més del mateix”: explotació, injustícia social, pseudo democràcia, indignitat…?

Advertim quin gran estat podrà ser Catalunya independent? Publicat: “Catalunya lidera la captació d’innovació i la captació de recursos europeus d’innovació per a petites i mitjanes empreses dins el conjunt de l’estat espanyol”; “Catalunya també encapçala la captació d’ajuts europeus de la iniciativa Horitzó 2020 en el conjunt d’Espanya. Aglutina un total del 28% del total de l’estat”. No diuen que Catalunya perd inversions i recursos pel procés independentista? Si tot això succeeix… no demostra que Catalunya és un autèntic motor d’innovació i generació de recursos malgrat l’estat espanyol i sent dependents d’ell? Una Catalunya, pròsper estat europeu… o regió dependent? Des de la dignitat, què és el lògic decidir, votar…?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… mes i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  BlocFacebook

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.