Carrer Negociant 29: exigim responsabilitats compartides

0
CUP la_Garriga_01

Des de la CUP la Garriga volem expressar el nostre posicionament en relació a l’error d’atorgament de llicència urbanística del Carrer Negociant 29, que té, com a doble conseqüència, l’enderrocament de l’obra iniciada i una indemnització que s’haurà de pagar amb diners de l’Ajuntament (diners públics) al promotor de l’obra per compensar els mesos en que l’obra ha estat i estarà aturada.

El que exigim són transparència i responsabilitat compartida. Pensem que el poble de la Garriga mereix explicacions i, per altra banda, també accions concretes que mostrin que l’Ajuntament assumeix responsabilitats i canvis perquè no es tornin a produir errors com els que vivim a l’actualitat.

edifici carrer_negociant_2016Per una qüestió de salut institucional creiem que és imprescindible que, d’acord amb la Llei 2/2002 d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, on es preveu la possibilitat de demanar Auditories Urbanístiques municipals, es demani a una empresa externa que en realitzi una. Aquesta eina no és un instrument sancionador, sinó un estudi de l’activitat urbanística municipal que avalua com s’està fent la feina i si les llicències i procediments de l’àrea d’urbanisme són correctes.

Per altra banda, també considerem important la revisió dels protocols de procediments d’atorgament de llicències ja que, tenint en compte que el PGOUM és, en moltes ocasions, interpretable, pensem que les decisions finals es podrien fer en equip o via comissió de treball, perquè no recaigui exclusivament sobre una persona.

Finalment, considerem important la responsabilitat política de la Regidoria d’Urbanisme i per aquest motiu emplacem a fer una roda de premsa informant el poble de tot el procés i del posicionament definitiu que ha pres l’Ajuntament, així com els costos definitius, quan se sàpiguen, en relació a aquest tema, i conjuntament amb l’oposició, per tal que tots els partits que conformen el consistori puguin expressar la seva opinió.

Article anteriorLa No independència… és dependència (117)
Article següentTornen els Mainasons amb deu noves cançons
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.