El 3 de juny, vine a la xerrada contra l’indepessimisme

0
Xerrada 3juny2016-web-1

Després, en 6 anys de Procés, hem caminat molt o poc? Avancem? Estem aturats? Anem a més? On som? Quines són les dades i elements més rellevants per fer-ne un balanç? Durant la conferència de divendres, a les 20 h a la Fundació Maurí, analitzarem dades electorals reals, de mobilització i organització, analitzarem la transversalitat i ampliació de la base social, cultural i política de l’opció per la República catalana que va –i encara ha d’anar-hi més- molt més enllà del nacionalisme identitari i el sobiranisme tradicional. De la mà de Joaquim Fradera, intentarem posar de manifest que l’indepessimisme no té fonament i farem una defensa del procés tal com l’estem desenvolupant.

Fradera farà l’anàlisi de la situació actual a la llum de l’evolució del conflicte de l’encaix de Catalunya dins l’estat espanyol. Des del Pacte del Majestic el 1996 entre el PP i CiU, (darrer intent del catalanisme tradicional), fins el pacte de JxS i la CUP el 2016 per fer la independència; passant pel Pacte del Tinell el 2003 entre PSC, ERC i ICV-EUiA per investir Maragall i formar el primer govern tripartit i obrir l’intent de la via federal. Després, passem pel Pacte de Madrid entre Zapatero i Mas per tancar les esmenes de l’Estatut el 2006 i el referèndum, per veure com, amb la crisi de la via federal amb la sentència contra l’Estatut per part del TC el 2010, s’obre una nova etapa del catalanisme sobiranista que creix cap a la via independentista.

ANC la Garriga

Article anteriorEl juny arriba amb nuvolades de tarda
Article següentLa No independència… és dependència (117)
Treballar unint forces per arribar a tenir una Catalunya independent. La delegació garriguenca treballa per ampliar i arribar al màxim número de garriguencs, sumant l’esforç i la feina de tothom per a caminar cap a la independència de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.