Avui us portem una recepta d’ous farcits una mica diferent, ja que, normalment, es pren com un plat fred però en aquest cas l’hem preparat per consumir calent.
Amb aquest recepta hem utilitzat un ingredient no gaire habitual dins la nostra gastronomia: l’all negre. Aquest, no té res a veure amb el que tots estem acostumats a consumir, doncs es sotmet a un procés de fermentació durant seixanta dies a una temperatura i humitat determinades i constants, fet que el fa ser entre dolç i salat, amb una textura tova i suau, convertint-lo en un exquisit i delicat ingredient.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
– 6 ous grans.
– 200 g de xampinyons Portobello.
– 1 ceba.
– 8 gambes grans.
– 50 g de nata 25%MG.
– Julivert.
Per la maionesa d’all negre
– 1 ou.
– Oli de gira-sol.
– 2 dents d’all negre.
– Sal.
PREPARACIÓ
– En una caçó amb aigua, posar-hi els ous i contar 12 minuts des que comença l’aigua a bullir.
– Tallar la ceba en trossos petits i potxar en un caçó amb una mica d’oli.
– Tallar els xampinyons i afegir a la ceba. Sofregir fins que s’evapori tota l’aigua.
– Pelar i netejar les gambes i tallar en trossos petits i, tot seguit, afegir-ho a la ceba i els xampinyons.
– Retirem del foc, triturem i reservem.
– Quan els ous estiguin cuits, refreden, pelem i tallem per la meitat. Tots els rovells menys un els afegim a la preparació anterior i tornem a triturar i deixem refredar.
Per preparar la maionesa d’all negre
– En una batedora, hi posem un parell de dents d’all negre tallats en trossos petits; hi afegim l’ou i l’oli fins cobrir la part ampla de la batedora. Procedim com quan fem una maionesa. Reservem.
– Amb el farsa que tenim reservat, omplim tots les clares i col·loquem la maionesa per sobre.
– Posem al forn, que tindrem pre escalfat, a 200 graus durant uns 7 minuts aproximadament.
– A l’hora de disposar al plat, hi posem una mica de nata, que haurem escalfat juntament amb una mica de julivert tallat, posem els ous a sobre i decorem amb una mica de rovell, que haurem tallat.