Garriguencs i vallesans als camps nazis

0
Cartell presentació_treball_de_recerca

Molta és la informació i moltes són les publicacions que documenten l’etapa del nazisme i la seva relació amb el nostre país. Molts els treballs i estudis que projecten llum sobre una de les èpoques més fosques de la història de la humanitat i que no és tan llunyana en el temps, com de vegades podria arribar a semblar. Però no en són tantes les oportunitats que tenim d’aprofundir i conèixer amb detall la vida dels protagonistes, uns actors de la història que tenim ben a prop, tot i que no ho sapiguem.

La Núria Sala, estudiant de Batxibac a l’Institut de la Vall del Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana, ha dedicat la seva feina d’investigació del Treball de Recerca a la recuperació de la memòria de persones del Vallès Oriental que varen passar pels camps de concentració de l’Alemanya Nazi, entre els quals, hi havia dos garriguencs: Felip Codina i Obduli Garcia.

El proper dilluns dia 30 de maig, tindrem l’oportunitat de gaudir de les explicacions de l’autora d’aquest treball seriós i ben documentat, comptant amb la presència de l’historiador Joan Garriga. Serà a les 19:30 h, a la Biblioteca Núria Albó.

Els organitzadors d’aquesta presentació, aprofitant l’acte de dilluns, volen reivindicar la feina feta en els Treballs de Recerca dels alumnes de Batxillerat, posar-los en valor i fer una crida a la seva difusió arreu del territori. En aquest sentit, deixen la porta oberta de bat a bat a la col·laboració de tothom que hi estigui interessat, amb la possibilitat palpable que aquesta acabi derivant en la creació d’un grup de treball destinat a tal efecte.

Article anteriorC’s reclama que l’ajuntament promogui ajudes per a les persones celíaques del municipi
Article següentArrenca la cinquena edició del Festival de Jazz de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.