Avui us portem una recepta d’allò més senzilla, diferent, ideal per al bon temps, ràpida de preparar i amb un resultat realment deliciós. No és convenient preparar-la amb massa antelació, ja que la poma i alvocat s’oxiden ràpidament.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
– 2 alvocats que estiguin al punt.
– 2 pomes dolces i cruixents.
– 2 llaunes grans de tonyina amb oli.
– 200 g de maduixes.
– Un grapat de festucs.
– Vinagre de Mòdena, OVE (oli d’oliva extra), sal.
– 1 motlle rodó.
PREPARACIÓ
– Pela i talla la poma en daus petits i reserva.
– Pela i talla els alvocats també en daus petits i reserva.
– Treu la tonyina de la llauna i escorre’n l’oli.
– Talla les maduixes en quarts.
– Per fer la vinagreta, pela els festucs i reserva.
– En un bol, posa-hi una part de vinagre per 3 parts d’oli, una mica de sal i emulsiona. A continuació afegeix-hi els festucs reservats.
– Agafa el motlle i col·loca’l en un plat. Ara, ves fent capes de poma, alvocat i tonyina, intentant pressionar una mica per tal que no es desmunti quan retiris el motlle. Per últim posa les maduixes i acaba amanint amb la vinagreta.
– Tot just abans de servir, retira el motlle amb molta cura.