La música tranquil·la del Terra de Sons

0
Quart primera_terra_sons_2016

Dissabte a la nit, tocades les deu, a la Garriga s’hi respirava calma. El Barça ja feia més de tres hores que havia guanyat la lliga i els pocs petards que van ressonar –massa ben acostumats a les victòries, aquests culers- ja quedaven molt enrere en el temps. Plovia. I, com acostuma a passar en un poble que es resisteix a esdevenir ciutat, l’oferta d’oci escassejava.

Enmig de tant assossec, com en aquell llogarret de la Gàl·lia, els amics de La Gatzara tenien preparada una vetllada deliciosa a la casa batejada amb el nom d’un Gran, el que va contribuir a fer de la Garriga la preciositat arquitectònica que és. A Can Raspall, doncs, s’hi van poder sentir sons d’aquesta terra que trepitgem, la nostra, que sovint no valorem prou.

La música de dissabte va ser d’aquella tranquil·la, cuidada i meditada, que convida a tancar els ulls; fer un glop de la millor cervesa del món –no és cap exageració– i paladejar-la amb delit; deixar-se guiar per Quart Primera i Inspira, que saben a què juguen.

El Pere Jou confessa que, en concerts d’aquest tipus, li agrada trencar la jerarquia que imposa aquest pam i mig d’alçada de l’escenari vers el públic i per això parla amb naturalitat entre cançó i cançó i commina als assistents a cantar, demanar i preguntar. I si amb això no n’hi ha prou, abandona el seu tamboret i arreplega una cadira per camuflar-se entre el públic i tocar els últims temes allà al mig, sense micròfon: només amb la seva guitarra i el seu potent raig de veu.

Inspira terra_sons_2016Després, és clar, seu en silenci al darrere de la sala per escoltar els seus admirats Inspira, que li agafen el relleu i segueixen el fil del concert com si ho haguessin fet així tota la vida.

I és que el Terra de sons és especial. Ho són els escenaris dels concerts, acollidors i amb una història aclaparadora; ho són els grups que hi toquen, que saben on van; i també ho són, d’especials, els organitzadors. Perquè no tothom pot disposar un festival de música, de sons, amb tant bon gust.

Article anteriorComença el procés participatiu per a decidir el futur de Can Luna
Article següentSetmana amb pujada de temperatures a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.