La música tranquil·la del Terra de Sons

0
128

Dissabte a la nit, tocades les deu, a la Garriga s’hi respirava calma. El Barça ja feia més de tres hores que havia guanyat la lliga i els pocs petards que van ressonar –massa ben acostumats a les victòries, aquests culers- ja quedaven molt enrere en el temps. Plovia. I, com acostuma a passar en un poble que es resisteix a esdevenir ciutat, l’oferta d’oci escassejava.

Enmig de tant assossec, com en aquell llogarret de la Gàl·lia, els amics de La Gatzara tenien preparada una vetllada deliciosa a la casa batejada amb el nom d’un Gran, el que va contribuir a fer de la Garriga la preciositat arquitectònica que és. A Can Raspall, doncs, s’hi van poder sentir sons d’aquesta terra que trepitgem, la nostra, que sovint no valorem prou.

La música de dissabte va ser d’aquella tranquil·la, cuidada i meditada, que convida a tancar els ulls; fer un glop de la millor cervesa del món –no és cap exageració– i paladejar-la amb delit; deixar-se guiar per Quart Primera i Inspira, que saben a què juguen.

El Pere Jou confessa que, en concerts d’aquest tipus, li agrada trencar la jerarquia que imposa aquest pam i mig d’alçada de l’escenari vers el públic i per això parla amb naturalitat entre cançó i cançó i commina als assistents a cantar, demanar i preguntar. I si amb això no n’hi ha prou, abandona el seu tamboret i arreplega una cadira per camuflar-se entre el públic i tocar els últims temes allà al mig, sense micròfon: només amb la seva guitarra i el seu potent raig de veu.

Inspira terra_sons_2016Després, és clar, seu en silenci al darrere de la sala per escoltar els seus admirats Inspira, que li agafen el relleu i segueixen el fil del concert com si ho haguessin fet així tota la vida.

I és que el Terra de sons és especial. Ho són els escenaris dels concerts, acollidors i amb una història aclaparadora; ho són els grups que hi toquen, que saben on van; i també ho són, d’especials, els organitzadors. Perquè no tothom pot disposar un festival de música, de sons, amb tant bon gust.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.