Comença el procés participatiu per a decidir el futur de Can Luna

0
Can luna_maig_01

El proppassat divendres 13 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, en una treva de la forta pluja que va caure a la Garriga, es va celebrar a Can Luna l’acte que dóna el tret de sortida de la campanya de participació per als usos futurs de la fàbrica. Aquest és el primer d’una sèrie d’esdeveniments que esperen cridar als garriguencs a decidir com s’utilitzarà aquest espai, que recentment ha passat a ser de propietat municipal.

L’acte es va obrir amb l’actuació dels timbalers del Front Diabòlic que, amb els seus tambors, varen atreure un bon nombre de gent. Seguidament, la companyia Artristras va realitzar un petit espectacle en què dos pallassos varen donar la benvinguda als presents a un projecte “d’il·lusió i imaginació”, on es vol “fer sortir el sol a Can Luna”.

L’espectacle d’Artristras, d’un to juganer i fantasiós, va incloure la presència d’una ballarina, de pirotècnia i d’una espectacular serp gegant feta de roba de colors que varen fer passejar per sobre els caps dels assistents. Un cop acabada l’actuació, els propis pallassos varen cridar a les autoritats presents a fer les seves intervencions, amb un d’ells duent literalment quasi a collibè a l’alcaldessa.

Can luna_maig_02El primer a intervenir, però, va ser Albert Benzekry, regidor de Bultura, que bo i donant gràcies als assistents que “han desafiat la pluja”, donava per iniciat el procés participatiu, convidant a a les entitats i els particulars de la Garriga. Segons Benzekry, Can Luna, construïda el 1930, és un reflex de la història del poble, un edifici que canvia i es transforma, passant d’ésser una fàbrica tèxtil a una “fàbrica d’idees”. El regidor també va afirmar que està cridada a ser un dels edificis emblemàtics del municipi, comparant-la al Patronat o el Cinema Alhambra. Així, i donant pas a l’alcaldessa, Benzekry va remarcar que el primer pas de la rehabilitació de Can Luna serà la Sala Polivalent, que es vol tenir enllestida al 2017.

Per la seva banda Meritxell Budó va esmentar Imma Gendra i Alfred Vilar, afirmant que en la seva etapa al capdavant de l’Ajuntament varen posar la “primera pedra” de la recuperació de Can Luna pel poble. Budó recalcava que el procés participatiu d’aquest espai és un reflex de la voluntat de l’equip de govern de fer política amb els ciutadans i que cooperin en la governabilitat del poble, bo i demanant als presents la seva contribució i instant-los a convèncer de fer el mateix a amics i coneguts.

Can Luna, situada a la carretera Nova, just davant del parc de la Sínia, és una antiga fàbrica tèxtil de més de 30.000 m2 de superfície disposats al voltant d’una àrea de jardins, un espai reminiscent de la Fàbrica Roca Umbert de Granollers al que s’espera donar usos socioculturals.

El primer pas d’aquest procés participatiu és l’acte d’ahir, a més de la disposició d’urnes i butlletes a tots els equipaments municipals, l’apertura d’un formulari al web de l’Ajuntament  i la disposició d’una paradeta al mercat setmanal. Tot plegat culminarà en un acte dins la Fira d’Entitats el 3 de juliol, on es presentaran els resultats del procés participatiu a la ciutadania.

En aquest enllaç, hi podeu veure una galeria d’imatges de l’interior de Can Luna i, sota aquestes línies, dos vídeos audiovisuals, també del seu interior. ©OAMC

Marc Bellmunt

Article anteriorLa VI Festa Sardanista de la Garriga tindrà lloc aquest dissabte
Article següentLa música tranquil·la del Terra de Sons
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.