Estudi sobre la gastronomia garriguenca

1
Hotel Dore

En el marc d’un estudi sobre la gastronomia garriguenca, es demana la col·laboració d’aquella població que pugui tenir receptes antigues o documentació relativa a les cartes de menjar d’antigues fondes i hostals del poble (l’Hotel Doré, el Balneari Blancafort, l’Hostal del Roure, l’Hostal del Fum, la Fonda de can Santa Digna, el Termes Victòria, l’Hotel Catalunya…). 

A partir d’una recerca històrica i del material recopilat, l’Ajuntament elaborarà un receptari: una obra gastronòmica en format divulgatiu que identificarà tant la cuina tradicional com la cuina vinguda d’altres parts del món, incloent-hi tota la diversitat abastable.

Per fer possible aquest projecte es durà a terme una recerca i una anàlisi de les fonts històriques que tractin l’alimentació de la població o l’activitat culinària a la Garriga, posant en valor especialment l’horta històrica garriguenca i els hàbits alimentaris de la població. 

També es pretén registrar la diversitat de productes i cultures alimentàries existents, incloent els resultats dels diferents processos històrics de migració. Però el gruix de la recerca se centrarà en entrevistes a persones que, amb les seves històries de vida i les seves receptes, puguin mostrar la riquesa i diversitat d’aquest patrimoni vinculat a la cuina.

En cas de disposar d’aquest material i voler contribuir al projecte es pot contactar amb patrimoni@ajlagarriga.cat o el telèfon 93 860 50 50 (ext. 1321).

OAMC / Fotografia Hotel Doré. Any 1913. Fons Joaquim Rusiñol, CDH la Garriga

Article anteriorMarc Parrot, Inspira i Quart Primera, aquest cap de setmana a la Garriga
Article següent200 anys de Corpus a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.