Sardines confitades acompanyades de “guacamole” i ceba caramel·litzada

0
Sardines confitades

La recepta que us portem avui és un entrant i té com a principal ingredient les sardines, un peix ric en Omega 3, econòmic i amb moltes possibilitats a l’hora de cuinar-lo. Avui, hem decidit confitar-les amb oli, ja que, d’aquesta manera, podem conservar-les durant uns dies en cas de no consumir-les al moment.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

– 12 sardines molt fresques.

– Oli suau.

– 2 dents d’all.

– 1 branca de farigola.

– Sal.

GUACAMOLE

– 2 alvocats madurs.

-2 tomàquets.

– ½ ceba tendra.

– Suc de llima o llimona.

– Coriandre.

CEBA CARAMEL·LITZADA

– 2 cebes de Figueres grans.

– 1 cullerada de sucre.

– 1 cullerada de vinagre de Mòdena.

ELABORACIÓ

– Netegem, filetegem bé les sardines i els traiem les escates i les espines.

– En una cassola, hi posem l’oli amb els alls i la branca de farigola per aromatitzar-lo.

– La temperatura de l’oli no pot superar els 80°C, ja que el que volem és confitar les sardines i per això s’ha de fer a baixa temperatura.

– Anem posant dins de l’oli uns quants filets de sardina i els deixem confitar durant uns 5 minuts.

– Els retirem i col·loquem en un paper absorbent.

PER FER EL GUACAMOLE

– Tallem els tomàquets i la ceba en trossos molt petits i reservem.

– Tallem el coriandre també en trossos molt petits.

– Pelem els alvocats i els xafem amb una forquilla fins aconseguir una pasta.

– Hi afegim els tomàquets i la ceba que teníem reservats.

– Hi afegim el suc de llima o llimona i salem al gust.

PER A ACABAR LA CEBA CARAMEL·LITZADA

– Tallem la ceba en trossos molt petits i la posem en un cassola amb una mica de sal i oli a foc molt baix perquè es vagi fent. Quan la ceba estigui transparent, hi tirem el sucre i el vinagre i deixem coure una mica més fins que veiem que la ceba ja la tenim caramel·litzada. Aquest procés pot arribar a trigar uns 25 minuts aproximadament.

– En un plat, hi col·loquem com més ens agradi uns filets de sardina i acompanyem amb una mica de “guacamole” i una mica de ceba caramel·litzada.

Article anteriorL’infantil A de l’Olímpic guanya el campionat sense perdre cap partit
Article següentLa No independència… és dependència (114)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.