La No independència… és dependència (114)

0
Per la_Dignitat_Logo

Podrà Podem solucionar l’emergència social sense independència? Publicat: “A Podem, preocupa més l’emergència social que el dret a decidir”. Com qualificar la situació de tantes famílies i persones catalanes necessitades d’una atenció que no reben perquè l’estat espanyol asfíxia Catalunya i no aporta el que li correspon per llei? Què succeeix quan el Parlament català decideix i l’estat espanyol prohibeix? No és evident que la “dependència” d’Espanya impedeix solucionar aquesta emergència? Aconseguirà Podem la majoria absoluta a Espanya per poder solucionar-la? No! Llavors, no “podrà” solucionar res! Què és millor? Ser independents i solucionar aquesta emergència nosaltres mateixos, o seguir “depenent” i patint cada vegada més?

Com qualifica el New York Times a l’estat espanyol? Publicada una duríssima crítica del New York Times al “circ polític” espanyol. El prestigiós diari nord-americà relata amb estupor la situació de paràlisi i fracàs de la política espanyola: “Brussel·les ja ha advertit recentment sobre el deteriorament de les finances públiques d’Espanya”; i afegeix: “El buit de poder s’ha traduït en més incertesa legal”. A quin pare de família, empresari, professional o treballador, seriós, rigorós i que aspiri el millor per als seus i el seu futur l’interessa viure en un “circ” cada dia més endeutat, obsolet i ingovernable? Com qualificar als polítics i votants que volen seguir-hi malgrat tant perjudici (ja evident) i risc creixent? Què és el coherent? Independència o seguir depenent d’aquest “circ”?

A qui beneficia els 43 milions de l’impost a les nuclears? Publicat: “L’última sentència del Tribunal Constitucional espanyol impedeix al govern català recaptar 43 milions d’euros de l’impost a les nuclears”. Els recaptarà el govern espanyol per aplicar a finalitats socials? No! Els inclourà en pressupostos d’inversió en infraestructures, sanitat o educació a Catalunya? No! A Espanya? No! És, llavors, una quantitat que NO pagaran les empreses propietàries de les nuclears i seran les úniques beneficiàries d’aquests milions? Sí! Es dedueix que el govern espanyol, a través del Constitucional (que controla), beneficia les energètiques en clar perjudici de la societat catalana? Sí! Han dit alguna cosa PPC, PSC, C’s o CSQP? Des de la dignitat i la justícia social què decidir, votar?

De qui és el territori de Catalunya? Publicat: “El Tribunal Constitucional també tomba la llei catalana contra el fracking”. Quin resultat mediambiental ofereixen aquestes explotacions petrolieres on s’han realitzat? No hi ha mostres evidents del dany, els perills i riscos que comporten? Ho han rebutjat les localitats i propietaris de les terres que algunes companyies volen explotar? Ho ha rebutjat també el parlament català? Sí! Importa aquest rebuig popular i del Parlament al Constitucional espanyol? No! Podem interpretar que el govern espanyol diu: “La terra que ocupes és meva i jo decideixo què es fa encara que et perjudiqui i no vulguis”? No és una altra clara mostra de colonització i menyspreu total a la població, als seus representants? Què és el digne?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… mes i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  BlocFacebook

Article anteriorSardines confitades acompanyades de “guacamole” i ceba caramel·litzada
Article següentMarc Parrot, Inspira i Quart Primera, aquest cap de setmana a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.