La No independència… és dependència (114)

0
162

Podrà Podem solucionar l’emergència social sense independència? Publicat: “A Podem, preocupa més l’emergència social que el dret a decidir”. Com qualificar la situació de tantes famílies i persones catalanes necessitades d’una atenció que no reben perquè l’estat espanyol asfíxia Catalunya i no aporta el que li correspon per llei? Què succeeix quan el Parlament català decideix i l’estat espanyol prohibeix? No és evident que la “dependència” d’Espanya impedeix solucionar aquesta emergència? Aconseguirà Podem la majoria absoluta a Espanya per poder solucionar-la? No! Llavors, no “podrà” solucionar res! Què és millor? Ser independents i solucionar aquesta emergència nosaltres mateixos, o seguir “depenent” i patint cada vegada més?

Com qualifica el New York Times a l’estat espanyol? Publicada una duríssima crítica del New York Times al “circ polític” espanyol. El prestigiós diari nord-americà relata amb estupor la situació de paràlisi i fracàs de la política espanyola: “Brussel·les ja ha advertit recentment sobre el deteriorament de les finances públiques d’Espanya”; i afegeix: “El buit de poder s’ha traduït en més incertesa legal”. A quin pare de família, empresari, professional o treballador, seriós, rigorós i que aspiri el millor per als seus i el seu futur l’interessa viure en un “circ” cada dia més endeutat, obsolet i ingovernable? Com qualificar als polítics i votants que volen seguir-hi malgrat tant perjudici (ja evident) i risc creixent? Què és el coherent? Independència o seguir depenent d’aquest “circ”?

A qui beneficia els 43 milions de l’impost a les nuclears? Publicat: “L’última sentència del Tribunal Constitucional espanyol impedeix al govern català recaptar 43 milions d’euros de l’impost a les nuclears”. Els recaptarà el govern espanyol per aplicar a finalitats socials? No! Els inclourà en pressupostos d’inversió en infraestructures, sanitat o educació a Catalunya? No! A Espanya? No! És, llavors, una quantitat que NO pagaran les empreses propietàries de les nuclears i seran les úniques beneficiàries d’aquests milions? Sí! Es dedueix que el govern espanyol, a través del Constitucional (que controla), beneficia les energètiques en clar perjudici de la societat catalana? Sí! Han dit alguna cosa PPC, PSC, C’s o CSQP? Des de la dignitat i la justícia social què decidir, votar?

De qui és el territori de Catalunya? Publicat: “El Tribunal Constitucional també tomba la llei catalana contra el fracking”. Quin resultat mediambiental ofereixen aquestes explotacions petrolieres on s’han realitzat? No hi ha mostres evidents del dany, els perills i riscos que comporten? Ho han rebutjat les localitats i propietaris de les terres que algunes companyies volen explotar? Ho ha rebutjat també el parlament català? Sí! Importa aquest rebuig popular i del Parlament al Constitucional espanyol? No! Podem interpretar que el govern espanyol diu: “La terra que ocupes és meva i jo decideixo què es fa encara que et perjudiqui i no vulguis”? No és una altra clara mostra de colonització i menyspreu total a la població, als seus representants? Què és el digne?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… mes i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  BlocFacebook

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.