La No independència… és dependència (113)

0
131

Innovem o repetim models obsolets? Publicat: Shaun Riordan assegura que “la societat catalana te actius molt poderosos. Tothom sap a Europa que la societat civil catalana és particularment activa. Això és un gran actiu. Tothom admira Barcelona i això també ho és. Teniu una gran oportunitat, perquè en aquests camps teniu una cosa que és real i que funciona. Feu-la treballar al món. Innoveu”. Quins polítics, partits o organitzacions civils, demostren imaginació de cara a optimitzar el nivell de vida dels catalans, la seva democràcia, llibertat, dignitat o justícia social? Quins polítics, partits o organitzacions civils demostren frenar-la i, fins i tot, anar en contra d’aquests valors i defensen models polítics i socials obsolets? Un futur millor, europeu… o cada vegada pitjor a Espanya? Què decidim?

Viure com a Alemanya, Finlàndia, Holanda… o com a Grècia i Portugal? Publicat: “La Catalunya autonòmica (dependent d’Espanya), ha de viure amb un deute superior al 105% del seu Producte Interior Brut”. Té un bon futur una empresa, comerç o família que cada any degui més del que genera? Saben les famílies catalanes quant hipoteca això el seu futur i el dels seus fills? I si Catalunya fos independent? Publicat: “Una Catalunya independent naixeria amb un endeutament situat entre el 50% i el 75% del seu PIB, un percentatge similar o fins i tot inferior a països com Alemanya, Holanda o Finlàndia i per sota de la mitjana de la UE, que és del 87,2%”. Què volen para les seves famílies i els seus fills, els votants catalans? Progrés o reculada? Què és el coherent… digne?

Catalunya espoliada i, a sobre, castigada? Publicat: “El PP anunciarà que el Fons de Liquiditat Autonòmica serà gratis per a les autonomies que han complert l’objectiu de dèficit. Catalunya haurà de pagar interessos pels fons que rebi del govern espanyol”. Publicat: Niño Becerra (economista): “És tot una mica rar, no? Catalunya sol·licita un rescat de 5.000 milions d’euros a qui lliura anualment 16.000 milions més del que rep. Cal que recordem que dirigents de PP i PSOE confirmen aquest dèficit anual? Recordem que sense dèficit no hi hauria retallades en sanitat, educació, serveis socials i infraestructures? Per què recolzen aquesta situació el PPC, PSC, C’s i CSQP? I els seus votants? Davant la realitat objectiva, què és el coherent, el digne? Sotmetre’s i seguir depenent o…?

Què opinen a l’estranger sobre el procés independentista? Publicat: “Un informe del Congrés d’Estats Units legitima la Declaració d’Independència Unilateral de Catalunya amb el precedent de Kosovo”; “Un grup de diputats del parlament suís constituirà aquest pròxim més de juny un grup d’amistat Suïssa-Catalunya per seguir de prop l’evolució del procés independentista”; “La cambra de comerç austríaca confirma que l’economia catalana creix dins del procés independentista”; “Els partits suïssos demanen al govern helvètic que intervingui entre Catalunya i Espanya en defensa de la democràcia”. Què suggereixen totes aquestes notícies? Clara oposició o comprensió, acostament, col·laboració i reconeixement del procés d’independència?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… mes i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  BlocFacebook

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.