La No independència… és dependència (113)

0
Per la_Dignitat_Logo

Innovem o repetim models obsolets? Publicat: Shaun Riordan assegura que “la societat catalana te actius molt poderosos. Tothom sap a Europa que la societat civil catalana és particularment activa. Això és un gran actiu. Tothom admira Barcelona i això també ho és. Teniu una gran oportunitat, perquè en aquests camps teniu una cosa que és real i que funciona. Feu-la treballar al món. Innoveu”. Quins polítics, partits o organitzacions civils, demostren imaginació de cara a optimitzar el nivell de vida dels catalans, la seva democràcia, llibertat, dignitat o justícia social? Quins polítics, partits o organitzacions civils demostren frenar-la i, fins i tot, anar en contra d’aquests valors i defensen models polítics i socials obsolets? Un futur millor, europeu… o cada vegada pitjor a Espanya? Què decidim?

Viure com a Alemanya, Finlàndia, Holanda… o com a Grècia i Portugal? Publicat: “La Catalunya autonòmica (dependent d’Espanya), ha de viure amb un deute superior al 105% del seu Producte Interior Brut”. Té un bon futur una empresa, comerç o família que cada any degui més del que genera? Saben les famílies catalanes quant hipoteca això el seu futur i el dels seus fills? I si Catalunya fos independent? Publicat: “Una Catalunya independent naixeria amb un endeutament situat entre el 50% i el 75% del seu PIB, un percentatge similar o fins i tot inferior a països com Alemanya, Holanda o Finlàndia i per sota de la mitjana de la UE, que és del 87,2%”. Què volen para les seves famílies i els seus fills, els votants catalans? Progrés o reculada? Què és el coherent… digne?

Catalunya espoliada i, a sobre, castigada? Publicat: “El PP anunciarà que el Fons de Liquiditat Autonòmica serà gratis per a les autonomies que han complert l’objectiu de dèficit. Catalunya haurà de pagar interessos pels fons que rebi del govern espanyol”. Publicat: Niño Becerra (economista): “És tot una mica rar, no? Catalunya sol·licita un rescat de 5.000 milions d’euros a qui lliura anualment 16.000 milions més del que rep. Cal que recordem que dirigents de PP i PSOE confirmen aquest dèficit anual? Recordem que sense dèficit no hi hauria retallades en sanitat, educació, serveis socials i infraestructures? Per què recolzen aquesta situació el PPC, PSC, C’s i CSQP? I els seus votants? Davant la realitat objectiva, què és el coherent, el digne? Sotmetre’s i seguir depenent o…?

Què opinen a l’estranger sobre el procés independentista? Publicat: “Un informe del Congrés d’Estats Units legitima la Declaració d’Independència Unilateral de Catalunya amb el precedent de Kosovo”; “Un grup de diputats del parlament suís constituirà aquest pròxim més de juny un grup d’amistat Suïssa-Catalunya per seguir de prop l’evolució del procés independentista”; “La cambra de comerç austríaca confirma que l’economia catalana creix dins del procés independentista”; “Els partits suïssos demanen al govern helvètic que intervingui entre Catalunya i Espanya en defensa de la democràcia”. Què suggereixen totes aquestes notícies? Clara oposició o comprensió, acostament, col·laboració i reconeixement del procés d’independència?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… mes i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  BlocFacebook

Article anteriorSílvia Segura i Òscar Rodríguez, vencedors de la cursa de Les Tortugues
Article següentL’electrònica torna a la Garriga en forma de “pícnic”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.