La No independència… és dependència (112)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Innovem o repetim models obsolets? Publicat: Shaun Riordan. “La societat catalana Té actius molt poderosos. Tothom sap a Europa que la societat civil catalana és particularment activa. Això és un gran actiu. Tothom admira Barcelona. Això és un gran actiu. Teniu una gran oportunitat, perquè en aquests camps teniu una cosa que és real i que funciona. Feu-la treballar al món. Innoveu”. Quins polítics, partits, organitzacions civils, demostren imaginació cara a optimitzar el nivell de vida dels catalans, la seva democràcia, llibertat, dignitat, justícia social? Quins polítics, partits, organitzacions civils demostren frenar-la i, fins i tot, anar en contra d’aquests valors i defensen models polítics, socials, obsolets? Un futur millor, europeu, o cada vegada pitjor a Espanya? Què decidim?

Viure com a Alemanya, Finlàndia o Holanda, o com Grècia i Portugal? Publicat: “La Catalunya autonòmica (dependent d’Espanya), ha de viure amb un deute superior al 105% del seu Producte Interior Brut”. Té un bon futur una empresa, comerç, família, que cada any degui més del que genera? Saben les famílies catalanes quant hipoteca això el seu futur i el dels seus fills? I si Catalunya fos independent? Publicat: “Una Catalunya independent naixeria amb un endeutament situat entre el 50% i el 75% del seu PIB, un percentatge similar o fins i tot inferior a països com Alemanya, Holanda o Finlàndia i per sota de la mitjana de la UE, que és del 87,2%”. Què volen para les seves famílies, fills, els votants catalans? Progrés o reculada? Què és el coherent, digne?

Catalunya espoliada i, damunt, castigada? Publicat: “El PP anunciarà que el Fons de Liquiditat Autonòmica serà gratis per a les autonomies que han complert l’objectiu de dèficit. Catalunya haurà de pagar interessos pels fons que rebi del govern espanyol”. Publicat: (Economista Niño Becerra): “És tot una mica rar, no? Catalunya sol·licita un rescat de 5.000 milions d’euros a qui lliura anualment 16.000 milions més del que rep?”. Recordem que dirigents de PP i PSOE confirmen aquest dèficit anual? Recordem que sense dèficit no hi hauria retallades en sanitat, educació, serveis socials, infraestructures? Per què recolzen aquesta situació PPC, PSC, C’s, CSQP? iIels seus votants? Davant la realitat objectiva, què és coherent, allò digne? Sotmetre’s i seguir depenent o…?

Què opinen a l’estranger sobre el procés independentista? Publicat: “Un informe del Congrés d’Estats Units legitima la Declaració d’Independència Unilateral de Catalunya amb el precedent de Kosovo”. “Un grup de diputats del parlament suís constituirà aquest pròxim més de juny un “grup d’amistat Suïssa-Catalunya” per seguir de de prop l’evolució del procés independentista”. “La cambra de comerç austríaca confirma que l’economia catalana creix dins del procés independentista”. “Els partits suïssos demanen al govern helvètic que intervingui entre Catalunya i Espanya en defensa de la democràcia”. Què suggereixen totes aquestes notícies? Clara oposició, o comprensió, acostament, col·laboració, reconeixement del procés d’independència?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… mes i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  Bloc/ Facebook

Article anteriorActivitats de tota mena a la nova edició de la Festa del Barri de Montserrat
Article següentDissabte torna el “Terra de Sons” amb Jaume Arnella, Quimi Portet, Alidé Sans, Judit Neddermann i Joana Serrat al capdavant
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.