José M. Aznar, enxampat per Hisenda

0
manel mas

“El frau fiscal és un atemptat contra la justícia i és incompatible amb una societat moderna i solidària”. Aquestes paraules no són meves, són de José María Aznar, aquell que va ser el president del govern espanyol durant dues legislatures. Aquesta frase la va pronunciar just en el seu discurs d’investidura l’any 1996; aleshores el José Mari duia bigoti.

Bé, potser va dir-ho involuntàriament en llegir el discurs però a l’any següent, també en el congrés de Diputats, va assegurar que “el frau fiscal causa una greu injustícia i un immens dany social a tot el país”, alhora que prometia actuar amb fermesa “contra qui actua d’una manera tant insolidària com reprovable”.

No és el primer cop, i sospito que no serà l’últim, que a l’expresident del govern, president d’honor del PP i cap visible de la FAES, el traeixen les hemeroteques. Qui tingui interès en saber les crítiques que el personatge en qüestió, feia en contra de la Constitució, no té més que buscar el diari Nueva Rioja, de Logronyo, i podrà comprovar, entre d’altres, les dures paraules en contra del consens i la forma de redactar la Carta Magna.

Ara, però, al que es considerava el paladí de l’honradesa, defensor de la llei, el que actuaria contra el frau fiscal amb fermesa, l’han enxampat fent el que ell denunciava. Què pensaran tots aquells militants i votants que li atorgaren dos cops la confiança? Quin referent els queda als populars on emmirallar-se? Després d’ell i de Rato, Matas, Bárcenas, Fabra i un munt de gent imputada o sota sospita, de quin líder pot presumir el PP?

L’Agència Tributària ha imposat a l’expresident Aznar una multa de 70.403,96 euros arran d’una inspecció oberta el 2014, per utilitzar una societat instrumental per estalviar-se el pagament de quasi la meitat dels tributs que li pertocaven. Així mateix, l’obliga a satisfer una complementària de 199.052,19 euros, per diverses irregularitats fiscals comeses els exercicis 2011 i 2012, segons s’ha revelat mitjançant la premsa.

José María Aznar, ha presentat a la fiscalia general de l’Estat una denúncia per la filtració de les seves dades fiscals pel perjudici que li ha causat la divulgació d’aquesta informació i per la inseguretat jurídica que aquesta mena d’actuacions genera en la societat, segons una nota de la FAES, el laboratori d’idees del PP. Aznar sosté que la filtració d’aquestes dades “ha sigut cedida per aquells que les coneixien”.

Això que dius és prou evident, José Mari: la gent del carrer no sabíem que havies estafat. Ara et queixes pel perjudici personal que et causa? Que els ciutadans sàpiguen com et comportes? Que la veritat surti a la llum? Que el teu prestigi està tocat? Hauràs enganyat molta gent, però puc presumir de pertànyer al grup dels que no has pogut enganyar mai.

Manel Mas

Article anteriorOrdre del dia del Ple municipal d’abril 2016
Article següentJoan Chamorro quartet, el 6 de maig a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.