Crepes farcides de verdures i gambes

0
thumb crepes verdures i gambes

Avui us portem una recepta que la majoria de vegades es prepara amb ingredients dolços, però que n’admet també ingredients salats, com és el cas de la recepta que us expliquem a continuació:

INGREDIENTS  (4 persones):

Per fer la massa

– 125 g.  de farina.

– 250 g. de llet.

– 2 ous.

– 1 cullerada d’oli.

– Un polsim de sal.

Per fer el farcit

– 2 porro.

– 2 pastanagues.

– 12 gambes grans.

Per la beixamel

– 65 g. de farina.

– 65 g. de mantega.

– 1/2 litre de llet.

–  Nou moscada.

–  Sal i pebre.

– Formatge ratllat tipus emmental.

PREPARACIÓ

Per fer la massa de les crepes barregem tots els ingredients amb un batedora elèctrica fins aconseguir una massa fina i sense grumolls. Si és necessari ho passem per un colador fi. Reservem a la nevera durant una mitja hora aproximadament.

Per fer el farcit tallem les verdures en juliana (tires llargues i fines) i les posem en una cassola al foc amb una mica d’oli i deixem que es vagi fent a poc a poc. Quan les verdures ja estiguin toves afegim les gambes pelades i tallades en trossos petits i les fem durant uns segons, sense deixar que es facin gaire, ja que després acabarem la recepta amb una mica de forn. Reservem.

Ara  passem a preparar la beixamel. En un caçó posem la mantega i quan s’hagi desfet afegim la farina tamisada i treballem fins que agafi una mica de color daurat, d’aquesta manera la beixamel no tindrà gust a farina crua. Afegim a poc a poc la llet, que prèviament haurem escalfat, i amb unes vari-les manuals anem treballant la salsa fins aconseguir l’espessor desitjat. Ens ha de quedar una salsa fina i sense grumolls.

A continuació afegim una mica de nou moscada ratllada i sal.

Per fer les crepes agafem una paella i hi posem una mica de mantega (l’aplicarem amb un paper absorbent per tal que la paella quedi ben engreixada per tal que no s’enganxi  la massa).

Quan notem que ja està calenta tirem una quantitat de massa que cobreixi totalment la superfície de la paella. Quan veiem que ja feta per un cantó li donem la volta. Hem de vigilar que no es faci gaire temps.

Anem fent les crepes i les anem  col·locant en un plat.

A continuació passem a farcir les crepes amb la preparació de verdures i gambes que tenim preparades, tanquem i cobrint amb la beixamel i una mica de formatge ratllat.

Quan ja les tinguem totes farcides les col·loquen en una safata de forn i gratinem durant uns minuts fins que agafin  un color daurat.

Article anteriorAplec de Puiggraciós
Article següentDia 30 d’abril, convocatòria d’Assemblea General per aval de candidats/es
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.