La No independència… és dependència (111)

0
Per la_Dignitat_Logo

És coherent recolzar un dictador com Rivera? Publicat: “Rivera (Ciutadans) demana a Puigdemont que aparqui el procés d’independència i participi en les reformes de l’estat espanyol”. Com qualificar que un partit que té el 17,9% dels vots proposi ignorar qui té prop del 48%? És demòcrata un polític que va clarament contra la voluntat de gairebé la meitat dels vots i de la majoria al Parlament català? Té Catalunya una bona experiència de la seva participació en i amb l’estat espanyol? Què suggereix el dèficit multimilionari acumulat, les retallades al fet que ens obliga l’asfíxia econòmica, l’incompliment de lleis i inversions, de traspassos ja des del primer estatut, etc.? Dictador i dèspota il·lustrat? Què justifica un sol vot a qui ignora la democràcia?

Catalunya lliure… o sigles i ideologies? Publicat: “DiL: preferim una llista unitària per anar a Madrid; ERC: no hi ha intenció de plantejar-ho; CUP: República catalana d’esquerres i Països Catalans”. Suggereix sentit “d’estat”, realisme i visió estratègica, aquest posicionament? Primer, la llibertat de la presó que representa la dependència de l’estat espanyol. No seria coherent sumar abans sense ideologies per aconseguir-la i no intentar-ho per separat? De què serveix defensar el propi partit, ideologia, models, si això afebleix les possibilitats? No poden oferir un programa propi i comú? Independència per una democràcia real, màxim benestar, justícia social, llibertat, dignitat. Què farem els votants? Catalunya o partit?

Unió per frenar els beneficis de la independència? Publicat: “independència o confluència? Iniciativa vol disputar a l’independentisme la batalla per governar la Generalitat d’aquí a quinze mesos”. Fem una projecció? Què volen en aquest termini per a tots els habitants de Catalunya els partits i organitzacions independentistes? Aspiren a iniciar el camí per ser un modern estat europeu? Aspiren a aportar el nivell de vida que mereixen pel que generen i aporten, a viure en democràcia real i no en un estat obsolet com l’espanyol? A viure amb llibertat, dignitat? Sí! I a què aspira aquesta confluència que lidera Iniciativa? A seguir esperant un referèndum pactat impossible i mentrestant seguir com a regió espanyola castigada? Què és el millor per a la societat catalana?

Aspirem a la llibertat o la submissió creixent i negativa? Publicat: Castells: “L’independentisme és un moviment social, no una confabulació política”. No és veritable democràcia aquest despertar per la pròpia dignitat de la societat catalana que ha admirat al món? Què han fet i fan partits i polítics davant d’aquest procés? Posar-se al capdavant per materialitzar-ho? Posicionar-se per frenar-ho… o directament oposar-s’hi? Quins efectes reals tenen els nostres vots? Recolzem als qui assumeixen i representen els nostres desitjos de ser lliures, viure millor i ser tractats amb dignitat… o als qui no ens representen però sí que ho fan per interessos que ens perjudiquen? Aquí estan els fets! Independència alliberadora o dependència creixent? Què decidim?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o més i pitjor dependència?

Per la Dignitat Grup d’Opinió. Bloc Facebook

Article anteriorL’aigua calenta és anticonstitucional?
Article següentEl web de l’Ajuntament, premiat per la seva qualitat i transparència
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.