La Garriga Digital

Detingut Juanma Rojas, voluntari garriguenc al camp de refugiats d’Idomeni

12985572 855332437926498_3780659005496583109_n

Actualització: Avui dijous 15 d’abril han alliberat els brigadistes d’Idomeni.

A la frontera de Grècia amb Macedònia hi trobem Idomeni, un petit nucli de població del municipi grec de Paetònia que, al ser territori fronterer, des de 2014 s’ha convertit en zona de pas de refugiats sirians que fugen de la guerra, principalment perquè forma part d’una ruta que comunica amb països que no formen part de l’espai Schengen de lliure circulació de la UE. Després d’un acord amb la Unió Europea, el govern grec ha tancat aquesta frontera i ha disposat un camp de refugiats que compta amb més de 10.000 persones.

En aquest context d’injustícia i desesperació, un grup de joves vallesans i de Barcelona, entre els quals s’hi compta el garriguenc de 27 anys Juanma Rojas, va decidir fer cap a Grècia amb l’objectiu d’ajudar a millorar la situació dels refugiats del camp de concentració d’Idomeni, detectant les seves necessitats i mirant de posar-hi remei en la mesura que els sigui possible. Es tracta de la Brigada a Idomeni.

Aquesta passada nit de dimecres, però, la policia grega ha detingut en Juanma i quatre dels seus companys a la ciutat de Kilkis, després d’aturar-los i registrar el seu vehicle, en una mostra més de la deshumanització cada cop més preocupant d’aquest conflicte, amb un govern grec que ha intensificat la repressió i criminalització de l’activisme humanitari de la zona.

Segons informa la voluntària i periodista Sara Montesinos, els cinc joves haurien estat duts a Kilkis, i avui dijous passarien a disposició judicial.

Exit mobile version