‘Querol, un món petit’, un llibre que retrata l’ara i l’abans del primer barri dels afores de la Garriga, es presentarà aquest dissabte 16 d’abril

0
thumb portada

Els veïns del barri de Querol, al nord de la Garriga, publicaran en els dies previs a Sant Jordi el llibre Querol, un món petit. Es tracta d’un retrat d’ara i d’abans del que va ser el primer barri dels afores de la població. El llibre, de 186 pàgines a tot color, recull articles de tota mena que han escrit els propis veïns: situació geogràfica, records, famílies, vida quotidiana, dades històriques. També repassa amb censos antics cadascuna de les cases del barri i del seu entorn més immediat.

Una de les aportacions importants que fa el llibre és la gran quantitat de fotografies que l’il·lustren -350 en total- moltes de les quals força antigues i inèdites. La majoria han estat rescatades de les capses arraconades a les cases, però també n’hi ha d’altres que s’han tret d’arxius diversos i de particulars que les han deixades per aquesta edició.

thumb making of boEl periodista Josep Maria Codina, que hi ha fet el pròleg, opina que la publicació revisita els escenaris de la memòria del barri de Querol a través “d’un treball periodístic precís però impregnat de suau emotivitat”. Codina també destaca la importància del fons fotogràfic que s’aplega en el llibre: “D’entre els molts encerts d’aquesta publicació, en destaca un de voluminós: el treball de recerca de fotografies per part dels veïns. Aquestes imatges ens permeten fer un salt en el temps i visualitzar algunes de les transforma­cions dels darrers cent anys. El treball és generós en la selecció fotogràfica perquè les imatges triades tenen indiscutible interès documental i emotiu”.

El llibre de Querol, que es vendrà a 25 euros a les llibreries, ha estat coordinat per Josep Mas, periodista veí del barri, i porta el segell de La Garriga Secreta, entitat que fins ara ha publicat els tres volums de La Garriga Secreta i els llibres Retrats de Garriguencs il·lustres, La Doma, retaule dels garriguencs i els dos darrers volums de la col·lecció La Garriga dia a dia.

La presentació pública del llibre es farà aquest dissabte 16 d’abril, a les 6 de la tarda, al mateix barri de Querol.

A la fotografia: sessió fotogràfica per a l’elaboració del llibre

Article anteriorRefugiades. Argelers 1936 – Idomeni 2016.
Article següentLa No independència… és dependència (110)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.