La No independència… és dependència (110)

0
thumb Per la Dignitat Logo

El Constitucional Espanyol Només castiga la pobresa energètica?Publicat: “El TC prohibeix garantir el llum i el gas a les persones més vulnerables”. Publicat de forma permanent: “La Constitució espanyola impedeix, no permet, la consulta a la societat catalana, la qual cosa decideixi el parlament català, etc.”. És problema de la constitució, o dels qui la interpreten des de directrius partidistes i polítiques? Quines sentències sorgirien si els seus components fossin realment independents i demòcrates? Què resultaria de comparar la gestió del constitucional espanyol amb el dels països més avançats? El Constitucional no prohibeix també el benestar, la justícia social, la democràcia real, la dignitat i la llibertat de la societat catalana? Cal resignar-se a això o reaccionar?

 

Si no cedeixen entre ells, cediran a les aspiracions de Catalunya? Publicat: “La política espanyola, incapaç de trobar una sortida”. “El tactisme dels partits espanyols pesa més que l’interès general”. Què motiva aquest bloqueig? Un projecte ambiciós, il·lusionant, rigorós, possibilista, per situar a Espanya en primera línia, o només la pròpia supervivència partidista? És Catalunya, segons es publica, el major problema que té Espanya? Tenen un projecte per integrar-la voluntàriament o el NO a Catalunya és l’única cosa en què estan d’acord? A qui volen enganyar els partits que, a Catalunya, proposen una consulta pactada? Quin votant a Catalunya espera que Espanya cedeixi alguna cosa per millorar el nivell de vida, dignitat, justícia social, que ha de gaudir?

En què seria millor un projecte “dependent” que un “independent”? Publicat: “Colau insta a ICV a no tenir por de construir un nou subjecte polític que agrupi a tota l’esquerra a Catalunya”. “El líder de Podem anima a crear un nou espai progressista a Catalunya”. Apliquem allò de “diguem amb qui camines i et diré qui ets”? S’ha distingit Podem per ser coherent amb el referèndum quan ho promet, sent impossible, a Catalunya i ho posposa quan negocia a Madrid? Aquí estan les hemeroteques! Poden demostrar que, sent “dependents” de l’estat espanyol, tots els catalans viuran amb més qualitat de vida, llibertat, justícia social, que si Catalunya és independent? En què és millor votar dependència que independència…?

Pot ser l’idioma un determinant de dependència o independència? Publicat: “250 lingüistes reclamen una Catalunya independent amb el català com a única llengua oficial”. “CSQP veu racista el manifest que demana el català com a única llengua oficial”. És el català la llengua natural/històrica de Catalunya? Sí. Existiria tanta presència del castellà si no hagués existit, des del Tractat de Nova Planta fins a l’actual PP, C’s, passant per Franco, Aznar, Wert, Constitucional? Què haguessin exigit els espanyols si els francesos haguessin guanyat la Guerra de la Independència i haguessin imposat el francès? Renunciaran els castellanoparlants a viure millor, amb més dignitat, llibertat, justícia social només perquè el castellà no és tan oficial com el català?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o més i pitjor dependència?

Per la Dignitat Grup d’Opinió. Bloc / Facebook

Article anterior‘Querol, un món petit’, un llibre que retrata l’ara i l’abans del primer barri dels afores de la Garriga, es presentarà aquest dissabte 16 d’abril
Article següentDetingut Juanma Rojas, voluntari garriguenc al camp de refugiats d’Idomeni
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.