És Montoro un mentider compulsiu?

0
thumb manel mas

És una sospita que no puc assegurar al 100%. Potser segueix les indicacions de Rajoy? El que sí puc assegurar és que cap dels dos tenen massa simpatia per Catalunya i no es molesten ni tan sols a dissimular-ho. La qüestió és que el registrador de la propietat no té fusta de polític, i que a l’administrador general no li quadren els comptes.

Les afirmacions de Montoro responsabilitzant les autonomies del dèficit fiscal espanyol és de jutjat de guàrdia. Brussel·les ja va advertir que els pressupostos per al 2016 estaven molt sobredimensionats, i fixava en 10.000 milions d’euros la xifra que s’hauria de rebaixar. Llavors Montoro va dir que no, que eren correctes. No era normal que un govern a punt de plegar fes els pressupostos (recordem que les eleccions eren el 20-D) però tenint majoria absoluta ho varen fer.

En la seva línia de voler convèncer la gent de que la crisi estava superada, van modificar les retencions de l’IRPF perquè a fi de mes tothom rebés més diners. No va ser només una enganyifa, deien que l’economia espanyola ho permetia i que a primers d’any podrien revisar-ho. Era tot un muntatge de cara a les eleccions i creien que se’n sortirien. La gent no és tant babau com ells pensaven. Això, i els nous casos de corrupció, els van privar de  la majoria i, tot i ser la força més votada, no han pogut formar govern.

Brussel·les exigeix el compliment del dèficit, Montoro haurà de modificar els 10.000 milions abans esmentats però… com que ell no s’equivoca mai, calia buscar uns responsables i els ha trobat en les autonomies, especialment Catalunya i el País Valencià, i els exigeix que facin més retallades. Montoro, un cop més, defuig la seva responsabilitat; no reconeix que haver rebaixat les retencions (de cara a les eleccions) li ha suposat recaptar 7.000 milions menys que ara troba a faltar. És Catalunya la culpable? Si ell ho diu, té la solució: cal deixar que Catalunya s’independitzi per al bé de tota Espanya.

Actualment les CCAA suporten una tercera part de la despesa general, però Montoro, el més llest del PP, es reserva el 88% del dèficit per al govern central i deixa només un 12% a les autonomies. La mesura ha representat que en el 2015 el govern central ha complert amb el “seu” dèficit. Com que l’estat és qui reparteix els objectius i es va assignar el que va voler, resulta que no sols ha complert, sinó que ha quedat dues dècimes per sota.

El més vergonyós de la seva aparició pública ha estat culpar al govern de la Generalitat per no governar i dedicar-se a convocar eleccions. D’haver governat la cosa seria diferent, ha acabat manifestant. No ha dit perquè no paga la dependència o perquè no executa el pla de rodalies. Ni una paraula de l’incompliment dels pressupostos ni de què se n’ha fet del corredor mediterrani. Tampoc ni una sola menció del dèficit fiscal català.

Jo ignoro el que pensaran els lectors contraris a la independència, però haurien de saber que residint a Catalunya es troben perjudicats, igual que un servidor, per la dependència d’Espanya, un país obsolet, arruïnat, sense futur i mal administrat com demostra Montoro. Per cert, preguntava en el títol si el ministre Montoro era, o no, un mentider compulsiu, deixo la resposta a criteri dels lectors.

Manel Mas

Article anteriorNeix el Casal Republicà Can Xic Corder
Article següentTallarines amb camagrocs, bacon i nous
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.