Setmana poc càlida amb episodi de pluges dimarts

0
thumb Marti Oliveras 01

La setmana que avui iniciem ens portarà un episodi de pluges generals i generoses entre la nit de dilluns i el vespre-nit de dimarts. Aquesta és, d’entrada, la notícia meteorològica de la setmana. 

I és que el posicionament d’una pertorbació amb flux de vents de component marítima afavorirà una situació de pluges generals i continuades durant tot el dimarts arreu de les comarques catalanes. Estem davant de l’episodi de pluges més importants en el que portem d’any i serà, sens dubte, la millor manera de continuar aquest abril que ja ha començat insegur amb ruixats i unes temperatures força fresques encara de nit, i relativament suaus en hores diürnes.

En clau garriguenca, de complir-se la previsió, entre el vespre-nit de dilluns i durant tota la jornada del dimarts podríem fregar o superar els 50 mm de precipitació. Unes pluges que anirien sumant i filtrant-se a poc a poc al terreny. Aquella pluja tant i tant bona pels boscos i conreus del nostres municipi. Malgrat sembla quasi segur que la regada serà significativa i molt ben aprofitada, caldrà seguir minut a minut el moviment de la pertorbació per acabar de conèixer el resultat final, la quantitat acumulada a la finalització de l’episodi.

Després d’aquest període de pluges generals i generoses sembla que la segona part de la setmana es presenta menys inestable, encara que sense acabar de fer net. 

Les jornades de dimecres, dijous i divendres vindran marcades per la variabilitat. Un cel que deixarà entreveure el sol en moltes estones del dia però alternant-se amb núvols de creixement convectiu que, a les tardes, no és impossible que repeteixin algun ruixat de caràcter molt més irregular i puntual, això sí. Res a veure, en cap cas, amb l’episodi de pluges que preveiem per la nit de dilluns i durant tot el dimarts.

En dies posteriors, de cara al cap de setmana, els mapes no es posen d’acord. Alguns donen una situació de pluges altre cop generals i destacables a tot el territori, mentre d’altres indiquen un cap de setmana amb força estones de sol i una recuperació de les temperatures després de la davallada important que notarem entre dijous i divendres amb l’entrada del vent de component nord, netejant la nuvolositat de la pertorbació que ens afectarà aquest dimarts especialment.

Les temperatures a la Garriga, en el conjunt de la setmana, es mouran entre els 8 o 10ºC en hores nocturnes i els 15 a 20ºC de dia.

Així doncs, caldrà seguir-ho. I nosaltres en farem seguiment a través de Twitter, al nostre compte personal: @GarrigaMeteo.

Dilluns vinent, quan tornem a informar a través d’aquest mitjà, serà el moment per valorar l’episodi de pluges, abundants i molt benvingudes, que sembla que viurem entre la propera nit i la jornada de demà dimarts.

Bona setmana a tots i totes, salut i méteo!

Article anteriorEl Ple municipal rebutja l’acord UE-Turquia per a la deportació de refugiats
Article següentLa CUP de la Garriga fa un donatiu a #BrigadaIdomeni
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.