La No independència… és dependència (109)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Què celebrar al cap de 10 anys de l’Estatut de Catalunya? Publicat: “El 30 de març fa 10 anys que el Parlament espanyol va aprovar per majoria l’Estatut de Catalunya”. L’aprovat pel Parlament de Catalunya, o el que va quedar d’ell després del “raspallat” del Parlament espanyol? Aquesta “retallada” no és un atac a la mateixa essència de la democràcia que diu que la sobirania resideix al Parlament, i el català ho va aprovar per clara majoria? No va ser un atac a la dignitat de la societat catalana que el Parlament espanyol imposés les seves restriccions? Què dir que el mateix PS©OE promogués les retallades? Què pensar que el PP s’oposés, recollís signatures per Espanya potenciant la catalanofòbia i acabés en un TC desautoritzat? Què celebrar? Acceptar una imposició colonitzadora, o el dia en què es va despertar la dignitat de Catalunya?

 

Què diu el Congrés nord-americà sobre la independència de Catalunya? Publicat: “Espanya no pot sostenir la unitat de la seva pàtria sense tenir en compte la voluntat democràtica dels catalans. Si finalment els catalans opten per la independència, busquessin el reconeixement internacional com a estat independent basat en la voluntat de la gent, i no en disposicions de la Constitució espanyola. Si nega el reconeixement de Catalunya, pot generar un conflicte econòmic congelat al cor d’Europa. Una situació que seria percebuda com a antidemocràtica i extremadament difícil de justificar”. Com queden les amenaces de l’estat espanyol? És coherent dubtar o rebutjar la independència per temor al reconeixement internacional? És millor viure dependents que lliures?

Per què Catalunya segueix atraient inversions estrangeres? Publicat: “La inversió d’empreses estrangeres a Catalunya es dispara al 58%. El 2015 va ser el segon millor any de la història en atracció de recursos de l’exterior amb més de 4.700 milions d’euros”. No es repeteix a l’estat espanyol que el procés independentista “espantava” les inversions estrangeres? És conegut el rigor amb què les empreses multinacionals valoren les seves inversions i com ponderen la seguretat i la rendibilitat de les mateixes? Està demostrat! Quina conclusió es treu de que malgrat la campanya contra la independència per part de l’estat espanyol decideixin invertir a Catalunya? Si tants inversors creuen en Catalunya i el seu futur, té sentit dubtar o oposar-se a ella i seguir castigats?

Nega Ciutadans la realitat de Catalunya com a país? Publicat: “Ciutadans vol prohibir per llei que Catalunya es defineixi com a país. Definició: “País: una determinada àrea geogràfica i una entitat políticament independent, que compta amb govern propi, administració, lleis, forces de seguretat i la seva població”. Reunia Catalunya aquestes característiques el 1714? Aquí està la història. Va deixar de ser país quan es va imposar el Tractat de Nova Planta, o només va perdre la independència? Va deixar Espanya de ser país quan va ser envaïda i dominada per les tropes napoleòniques? No! I per què Catalunya sí i volen mantenir-ho? Secunden la majoria de catalans aquesta imposició? Com qualificar un partit així? Autoritari, colonialista, col·laboracionista?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… mes i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  Bloc / Facebook

Article anteriorLa premsa sensacionalista de Madrid
Article següentDavid Bassa: “Catalunya és la Gàl·lia televisiva d’Espanya”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.