Ara que estem en temps de quaresma i és típic menjar dolços com els bunyols, hem volgut preparar unes torradetes de Santa Teresa que, tot i que potser no son tan típiques com els bunyols, val la pena fer-les ja que és molt fàcil i el resultat és deliciós.
INGREDIENTS
– 1 barra de pa del dia anterior (millor si és de Viena).
– 250 ml de llet.
– 250 ml de nata 35% MG.
– 125 g de sucre.
– 1 pell de llimona sense la part blanca.
– 1 canó de canyella.
– 1 ou.
– Oli suau de gira-sol.
– Per acompanyar, unes maduixes macerades amb sucre i unes gotes de vinagre de Mòdena.
ELABORACIÓ
– Per començar, posem en una casserola la llet, la nata, el sucre, la pell de llimona i la canyella. Quan comenci a bullir, ho retirem del foc, ho tapem amb un film transparent, deixem que faci infusió durant 15 minuts i ho deixem refredar.
– A continuació, tallem el pa en llesques al biaix a la mida que desitgem.
– Les col·loquem en una safata de manera que no estiguin molt juntes i tirem per sobre la llet amb la nata infusionada.
– Esperem fins que el pa hagi absorbit tota la llet i a continuació passem cada llesca per ou batut.
– En una paella amb oli calent, hi fregim les llesques de pa fins que agafin una mica de color.
– Per últim, ho retirem i les posem sobre paper de cuina perquè absorbeixin l’excedent d’oli.
– Si volem, podem tirar per sobre una mica de sucre i canyella en pols.